F2: De Vries vs. Latifi – van-e jelentősége annak, hogy jön a nyári szünet?

img_1770.JPG

A Forma-2-es magyar hétvége időmérő edzésén Nyck de Vries oktatott az esős körülmények között, míg legfőbb üldözőjének, Nicholas Latifinek a harmadik rajtkocka jutott – így a különbség 31-ről 34 pontra nőtt közöttük az összetettben. Ennek kapcsán kérdeztük a holland és a kanadai pilótát a péntek esti sajtótájékoztatón.

Nyck de Vries pazar idővel szerezte meg idei harmadik rajtelsőségét a Forma-2-ben a hungaroringi kvalifikáción, aminek köszönhetően további 3 ponttal, 34 egységnyire növelte az előnyét az egyéni bajnokságban legnagyobb riválisával, Nicholas Latifivel szemben. Az időmérő edzés utáni sajtótájékoztatón arról kérdeztük az ART Grand Prix, valamint a DAMS versenyzőjét, hogy fontos-e a nyári szünet előtt, hogy növelje, illetve csökkentse ezt a differenciát.

„Természetesen azért vagyunk itt, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük. Ha sikerülne növelni az előnyünket, az nyilván nagyon jó lenne, de elsősorban a hétvége felépítésére összepontosítunk: reggel volt egy szabadedzés, délután pedig egy kihívásókkal teli időmérőt zártunk. Szombaton pedig újabb kemény nap vár ránk, úgyhogy fel kell építenünk a hétvégét, hogy a kitűzött célt elérhessük. Azt a célt, amiért mindenki más is itt van”

– felelte De Vries a Braking News Motorsport kérdésére.

„Kritikus pont, ha a különbség csökkentéséről beszélünk. Ugyanakkor nem mondanám azt, pont azért akarnánk gyorsabbak lenni, mert jön a nyári szünet. Hiszen öt forduló még hátravan a bajnokságból ahhoz, hogy elkezdjük csökkenteni a lemaradásunkat. A cél így nyilván eltérő: mégpedig az, hogy megpróbáljak Nyck előtt végezni, és több pontot szerezni nála.

Ugyanakkor ez is egy ugyanolyan verseny, mint a többi, így arra figyelünk, hogy elvégezzük a munkánkat. Először is fel kell készülnünk arra, hogy az első futamon bármilyen körülmények között elvégezzük a munkánkat, hogy kihozhassuk a maximumot magunkból”

– tette hozzá Latifi.

A Forma-2-es főfutam 10:10-kor rajtol magyar idő szerint, és élőben közvetíti az M4 Sport.

Fotó: Kováts Olivér

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr114993098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása