F1: Baleset az M1-esen, árokban a Renault kamionja

67902565_2289720331063672_7372710142707499008_n.jpg

A hockenheimi kettős kiesés után a Forma-1-es Magyar Nagydíjra sem hangolt szerencsésebben a Renault csapata: a hétfő délelőtti órákban ugyanis az egyik kamionja a szalagkorlátot átszakítva az árokba hajtott az M1-es autópályán.

A Forma-1-es Német Nagydíj nem alakult túlságosan jól a Renault-nak, ugyanis Daniel Ricciardo még a verseny első felében kiesett motorhiba miatt, míg Nico Hülkenberg a táv kétharmadánál vágta falnak az autót, ezzel megfosztva magát vélhetően pályafutása első dobogós helyezésétől. Csakhogy az enstone-i gárda ekkor még nem is sejtette, hogy alig 24 órán belül jön az újabb csapás: az egyik csapatkamion a Hungaroringre tartva, a Győrhöz közeli Lébénynél balesetet szenvedett.

„Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2019. július 29-én 11 óra 23 perckor az M1-es autópálya 121. kilométerszelvényénél. Eddig tisztázatlan okok és körülmények között egy Budapest irányába haladó tehergépjármű, a pályatesteket elválasztó szalagkorlátot átszakítva átsodródott a Hegyeshalom felé vezető oldalra, ahol a vízelvezető árokba borulva állt meg. A helyszínelés és a műszaki mentés idején a forgalom – rendőri irányítás mellett – a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a belső sávban haladhat. A sérült sofőr ellátását a mentőszolgálat munkatársai megkezdték”

– írja az eset kapcsán a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

Azóta a Renault is kiadott egy közleményt a Twitteren, amelyben megerősítette, hogy valóban a csapathoz tartozik a rejtélyes balesetben érintett kamion:

„Megerősítjük, hogy a Renault F1 Team kamionja balesetet szenvedett az M1-es autópályán, Győr közelében. A sofőrt, aki szabályosan vezette a járművet, ki kellett vágni a járműből. Eszméleténél van, komolyabb sérüléseket nem szenvedett, további kivizsgálásokra kórházba szállították Magyarországon. Más járművek nem voltak érintettek az incidensben.”

Az internetet egyhamar bejárták a sérült kamionról készült képek, viszont az még kérdéses, hogy a baleset befolyásolja-e bármiben is a Renault hungaroringi készülődését.

Jorrit 33 on Twitter

Happened at the M1 near Gyór, Hungary

Jorrit 33 on Twitter

https://t.co/gkdpMNyX7L

Jorrit 33 on Twitter

https://t.co/YiwF6DW78d

Fotó: Balesetinfo Facebook-csoport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9814985320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása