F1: Le Mans-ba csábíthatja Verstappent az Aston Martin?

ap-1zxv891q11w11_news.jpg

Andy Palmer, az Aston Martin vezérigazgatója lenyilatkozta, hogy a 2020/2021-es szezon Le Mans-i 24 órás versenyén szívesen bevetné Max Verstappent, a Red Bull Forma-1-es versenyzőjét.

Évek óta ápol szoros kapcsolatot egymással a Red Bull és az Aston Martin, miután a Milton Keynes-i alakulattól távozott az Infiniti. Annyira, hogy a Forma-1-es csapat műszaki zsenijének, Adrian Neweynak oroszlánrésze volt a Valkyrie modell megalkotásában, amellyel a bajnokság előző hétvégéjén, Silverstone-ban egy bemutatót is tartottak. A gyártó a hiperautó-éra hajnalán, 2020 őszén be is száll az endurance-világbajnokság (WEC) LMP1-es kategóriájába – miután a GT-géposztályokban már szezonok óta érintett –, annak vezérigazgatója, Andy Palmer pedig szívesen fogadná, ha a legendás Le Mans-i 24 óráson egyszer Max Verstappent is indíthatná.

ap-1zxe4wnj11w11_news.jpg

„Szívesen fogadnám, ha egyszer velünk tartaná. Formálisan ugyan nem érintett a projektben, de nem hinném, hogy ez ellen lenne kizáró ok. Ennek kapcsán fogunk egyeztetni a jövőben. Mindenesetre nem lenne nagyszerű?!”

– idézi Palmer szavait az Autosport.com.

Az idáig hat Forma-1-es nagydíjgyőzelemmel büszkélkedő Verstappen egy korábbi interjúban már elmondta, hogy egyszer szívesen elindulna az egynapos megmérettetésen az édesapjával, az egykori F1-es pilóta Jos Verstappennel. A 21 éves holland ezzel követhetné a kétszeres világbajnok Fernando Alonso nyomdokait, akinek – a Monacói Nagydíjon és Le Mans-ban aratott sikere után – már csak az indianapolisi győzelem kell ahhoz, hogy elérje a Tripla Koronát.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7714976998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása