W Series: Meglepetések vannak, magyar induló nincs
W Series 2019: Assen - 1-2. szabadedzés, Időmérő edzés

onz9598.jpg

Mondhatnánk azt is, hogy felborult a papírforma a női formulaautó-bajnokságban: a szezon harmadát sérülés miatt kihagyó Emma Kimiläinen ugyanis nem csak a pénteki napon volt a leggyorsabb, de az időmérőt is megnyerte. Keszthelyi Vivien ezúttal csak a szabadedzéseken jutott lehetőséghez.

Assenben rendezik a W Series első szezonjának utolsó előtti fordulóját, és úgy tűnik, hogy ez a hétvége akár változatosabb végkimenetellel is végződhet. A pénteki szabadedzéseket ugyanis nem a megszokott pilótahölgyek zárták az élen. Az első edzésen 1:34.195-tel a hockenheimi balesete miatt a zolderi és a misanói hétvégét is kihagyó, a legutóbbi, norisringi versenyt pedig az ötödik helyen befejező Emma Kimiläinen zárt az élen, megelőzve Jessica Hawkinst és Sarah Moore-t, míg a másodikon Moore futotta a leggyorsabb kört 1:34.247-tel, mögötte Vicky Piria lett a második, a bajnokságban 10 ponttal vezető Jamie Chadwick pedig a harmadik.

Sajnálatos módon a pénteki nap lezártával búcsút kellett vennünk Keszthelyi Vivientől, miután a rendezők ezúttal nem osztottak indulási lehetőséget, így a magyar ismételten teszt- és tartalékversenyzői minősítésben tartott a sorozattal. Egyébként mindkét edzésen a 19. időt autózta, 1:36.970-nel, illetve 1:36.473-mal.

h1010324.jpg

Kimiläinen folytatta szárnyalását szombaton, már az időmérő edzés elején eléggé nyilvánvalóvá tette, hogy harcba száll a pole-ért. A délelőtti esemény menetét viszont egy piros zászlós megszakítás is tarkította Shea Holbrook megforgásának köszönhetően, viszont a finn még ezt megelőzően megfutotta azt az 1:34.758-as kört, ami aztán elegendőnek is bizonyult ahhoz, hogy megszerezze első rajtelsőségét a W Series-ben.

Az előző hétvégéken meglehetősen pechesnek bizonyuló, és ezzel a bajnoki küzdelemből kiszálló Alice Powell kvalifikált másodiknak, Chadwick pedig a harmadik rajthelyet csípte el – a Williams F1-es csapatának kötelékében álló brit éppen csak meg tudta előzni legfőbb riválisát, ugyanis a holland Beitske Visser csak nyolc ezreddel volt lassabb nála.

Moore zárt az ötödik helyen, de csak a tizedikről indulhat majd, mert a Norisringről hozott magával egy öthelyes rajtbüntetést, amiért ütközött Holbrookkal. Így az idáig mindössze egyetlenegy pontot szerző Caitlin Wood indulhat az ötödik rajtkockából, míg a további matematikai bajnoki esélyesei, Fabienne Wohlwend, valamint az előző versenyen győzedelmeskedő Marta García – Moore büntetésének értelmében – a negyedik sorból várhatja a piros lámpák kialvását.

A verseny magyar idő szerint 16:10-kor veszi kezdetét.

Az időmérő edzés – eredeti – végeredménye:

null

null

Fotó: W Series Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5714971888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása