DTM: Wittmann szerezte az első pole-t Assenben
DTM 2019: Assen - 1-2. szabadedzés, 1. időmérő edzés

p90360398_highres_assen-ned-19th-july-.jpg

A BMW kétszeres bajnoka kezdheti az élről a DTM történetének első asseni futamát. A bajnoki éllovas Rast az első sorban, az újonc Fittipaldi pedig csak két ezreddel csúszott le a harmadik helyről.

A szokásos pénteki edzésekkel vette kezdetét a német túraautó-bajnokság (DTM) asseni programja. Mindkét gyakorlás számottevő Audi-fölénnyel ért véget, mivel az elsőn az első három, a másodikon pedig az első öt helyet bérelte ki autóival az ingolstadti gyártó.

a199410_medium.jpg

Loïc Duval kezdte a legjobban a 2019-es szezon ötödik versenyhétvégéjét, miután a nyitóedzésen kereken 1:26.7-es idővel bő két tizedet adott márkatársainak, Nico Müllernek és Robin Frijnsnek. A triót két BMW-s követte Timo Glock és Marco Wittmann, egy másodpercen belülre pedig még a WRT újonca, Pietro Fittipaldi és az R-Motorsport Aston Martinjával nagyon jól bánó Daniel Juncadella fért be. A TOP-10 végébe három audis jutott: a WRT-s Jonathan Aberdein, a bajnoki éllovas René Rast, illetve Mike Rockenfeller.

A második tréningen Frijns állt az élre 1:26.277-tel, mögé Rast, Nico Müller, Duval és Rockenfeller sorakoztak fel. A hatodik helyen Glock már több mint fél másodperccel maradt el a holland pilóta idejétől, a korábbi F1-es pilóta mögött Wittmann, Joel Eriksson (BMW), Sheldon van der Linde (BMW), valamint Aberdein tette teljessé az első tíz helyezett sorrendjét.

Szombat délelőtt, az első kvalifikáció alkalmával lépett pályára a mezőny, mégpedig annak tudatában, hogy bármikor leszakadhat az ég. Végül nem ez szakította meg a zavartalan körözést, hanem a Jake Dennis (Aston Martin) megállása által előidézett piros zászló.

Még 10 perc volt hátra, amikor ismét zöldre váltott a lámpa a boxutca kijáratán, de érdemi változás utána már nem igazán történt – leszámítva azt, hogy Glock, Van der Linde és Müller körét is elvették a pályahatárokra vonatkozó előírások megszegése miatt.

p90360372_highres_assen-ned-19th-july-.jpg

S habár a pénteki nap alapján úgy tűnt, hogy az Audi hétvégéje lehet a mostani, a BMW-s Wittmann elsőségével végződött az időmérő. 2014 és 2016 idén harmadjára szerzett pole-t a DTM-ben, 1:25.434-es referenciaidejétől valamivel több mint másfél tizedmásodperccel maradt el Rast. Duval lett a harmadik, de csak két ezreddel előzte meg az így is eddigi legjobb rajthelyét megszerző Fittipaldit.

Glock, Müller, Van der Linde, Spengler, Philipp Eng (BMW) és Eriksson tették teljessé a TOP-10-et. Ami az Aston Martinokat illeti, az utolsó négy sorba sorakozhatnak fel Juncadella vezetésével, de még a spanyol lemaradása is nagyobb volt 1,2 másodpercnél.

Az első időmérő edzés végeredménye IDE kattintva érhető el.

Az első verseny közép-európai idő szerint 13:30-kor rajtol, a sorozat hivatalos YouTube-csatornáján kísérhető figyelemmel.

Fotó: BMW Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2714971762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása