F1: Nagyot bukott a Pirelli tesztjén a Red Bull tartalékosa

ap-1ww9k2wm52511_news.jpg

Kedden és szerdán a Williams és a Red Bull is a Pirelli 2020-as felkészülését segítette – ám a Milton Keynes-i istálló számára nem zárult jól a silverstone-i teszt: Sébastien Buemi ugyanis nagy tempónál törte össze az autót.

A héten folytatta a 2020-as Forma-1-es szezonra való felkészülését a sportág gumibeszállítója, a Pirelli. Ezúttal a Brit Nagydíj helyszínén, a silverstone-i pályán tesztelhetett az olasz-kínai gumicég két csapat, a Red Bull és a Williams részvételével kedden és szerdán.

A második napon Sébastien Buemi körülbelül 270 kilométer/órás sebességgel ütközött az Abbey kijáratánál. Szerencsére a 2015/2016-os Formula-E- és a 2014-es, illetve 2018/2019-es WEC-bajnok sértetlenül megúszta a bukást, persze, az ilyenkor megszokott orvosi rutinvizsgálaton át kellett esnie. Egyelőre vizsgálják, mi áll a baleset hátterében.

Az első napon a csapat állandó pilótája, Pierre Gasly vezette az RB15-öst, a Williams pedig szintén a főállású versenyzőit, Robert Kubicát és George Russellt dolgoztatta. A két csapat a két nap folyamán összesen 358 kört, vagyis 2108 kilométert teljesített.

A következő gumitesztre két hónap múlva, szeptember 12-13-án kerül sor a Paul Ricard-i pályán.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8514970198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása