Formula-E: Ha kell, csapatutasítást alkalmaz az Audi a bajnoki címért

a199056_medium.jpg

Bár kisebb csodára lenne szükség ahhoz, hogy meg lehessen állítani Jean-Éric Vergne-t és a Techeetah-t a hajrában, az Audi B-tervvel is érkezett New Yorkba.

Matematikailag még nyolc versenyző esélyes a bajnoki címre, köztük az Audi versenyzőpárosa is, de ez csak annak tudható be, hogy duplafutamos fordulóval zárul a Formula-E 2018/2019-es szezonja. Ugyanis az egyéni kiírásban Jean-Éric Vergne előnye 32 pont a második helyen álló Lucas di Grassival szemben, Daniel Abt pedig 55 egységnyi lemaradással a nyolcadik, a csapatbajnokságban pedig hasonlóan megnyugtató fölénnyel vezet a Techeetah.

Azonban az Audi annak ellenére nem zárkózik el a csapatutasítás gondolatától, hogy mindkét pilótájának van esélye – erről Allan McNish, a négygyűrűsök csapatfőnöke nyilatkozott a Motorsport.com hasábjain:

„Muszáj lenne 1-2-ben zárnunk, de ha a bajnokság múlik rajta, versenyzőink pontosan tudják, mi a dolguk. Őszintén szólva ez egy roppant trükkös szituációban, már csak azért is, mert mindkét helyzetben voltam már: amit az egyiknek adok, azt a másiktól veszem el. Óvatosnak kell lenni ilyenkor, de mindnyájan tisztában vagyunk vele, hogy egyértelmű céllal érkeztünk ide. Kemény kihívásnak nézünk elébe, de ezen a ponton még semmilyen eshetőséget sem zárnék ki.”

a199035_medium.jpg

Daniel Abt – akinek maradását a hétvége előtt jelentette be az Audi – azt mondta, hogy még nem közöltek vele semmilyen specifikus terve, de leszögezte, hogy

„tisztában vagyok vele, hogy ez bármikor megtörténhet, és meg is fog történni, ha szükséges. Szerintem ez teljesen jogos egy olyan sportban, mint ez. Ha valamire megkérnek, az a munkám, hogy teljesítsem. Eddig még nem volt szükség hasonlóra, de ezúttal benne van a pakliban.”

Hasonló a helyzet a Techeetah-nál, hiszen Vergne mellett még André Lotterer is megnyerheti a bajnokságot, habár 44 pontnyi a lemaradása a franciával szemben. A tavalyi finálén a német egyértelműen támogatta a franciát, ezúttal viszont úgy látja, hogy a szombati nap meghatározó lehet abban, hogyan alakulnak majd a dolgok.

1-1017599759-lat-20190712-_j6i8836.jpg

„Először is lássuk meg, mi történik az időmérő edzésen. Matematikai szempontból még mindig nyerhetek, de realista is vagyok ugyanakkor. Eléggé nagy a különbség, ráadásul egy csapatban vagyunk. A csapat pedig azt akarja, ha már szombaton meglenne a bajnok. Az ő előnye elég lehet az, hogy minden fenyegetést visszaverjen. Azonban van három dolog: a csapatbajnokság, illetve az, hogy a csapat optimalizálni akarja az ő helyzetét, én pedig az enyémet. De majd meglátjuk, hogyan alakul a helyzet.”

A New York-i program a szabadedzésekkel veszi kezdetét – közép-európai idő szerint 13:30-as, illetve 16:00-ás kezdéssel –, majd 17:45-től jön az időmérő edzés, 22 órától pedig az első versenyt; utóbbi kettőt élőben közvetíti az Eurosport 1.

Fotó: Audi Motorsport Communications, FIA Formula E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6114942888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása