WTCR: Kiderült, mi áll Tassiék gyorsulásának hátterében

708f5642efd61819ad1e93e2d826e78e.jpg

A Honda teljes vállszélességgel beállt Esteban Guerrieri mögé az elsősorban Michelisz Norbert ellen vívott bajnoki küzdelemben, ehhez pedig szükség volt arra, hogy a Münnich Motorsport mellett a japánok másik csapata, a KCMG is versenyképessé váljon…

Még négy forduló van hátra a túraautó-világkupa (WTCR) 2019-es szezonjából, vagyis a bajnoki címért vívott csata korántsem lefutott. Pillanatnyilag Esteban Guerrieri, a Münnich Motorsport argentinja vezeti az egyéni összetettet, de csak 24 egységnyi, tehát kevesebb mint egy futamgyőzelemnyi az előnye a folyamatosan egyre feljebb kapaszkodó Michelisz Norberttel szemben.

S ahogyan az utóbbi időkben a Hyundai elkezdte favorizálni Micheliszt, úgy a Vila Real-i hétvége kellős közepén a Hondánál is leszögezték, hogy ettől fogva Guerrieri a kezdeményezett versenyző a márkán belül. Azonban a tavalyi összetett-3. pilóta védéséhez önmagában a csapattárs, Néstor Girolami kevés volt, kellett a másik, idáig csak döcögő, ám vasárnapra kifejezetten versenyképessé váló KCMG segítsége is. Mint az utólag kiderült, a kettő között van összefüggés.

74680ab1ca6661821e5b818776316439.jpg

„A KCMG és Néstor készen állnak arra, hogy engem segítsenek mostantól. Jó helyzetben vagyunk, és örülök Tiago sikerének. Jó, hogy immár a KCMG is versenyképes tudott lenni, ezzel pontokat rabolva a többi ellenféltől. Így a folytatásban is tudnak nekünk segíteni. Remélhetőleg hasonlóan sok pontot fognak szerezni a többi hétvégén is, mint ezen”

– nyilatkozta Guerrieri a TouringCarTimes újságírójának, Neil Hudsonnak.

A cél érdekében pedig minden eddiginél jobban összefogott a két hondás csapat, annyira, hogy idén először még az adatokat is megosztották egymás között. Ez áll tehát annak hátterében, hogy Tassi Attila és Tiago Monteiro kettőse lemosta a WTCR mezőnyét a vasárnapi időmérőn Portugáliában, majd a hazai közönsége előtt versenyző Monteiro megnyerte a harmadik futamot, megszerezve első győzelmét a balesete óta.

Az ilyesféle együttműködés viszont még véletlenül sem számít egyedülállónak vagy újkeletűnek a WTCR-ben, hiszen a Lynk&Co és a Hyundai csapatai is összedolgoznak a névkülönbözés ellenére.

6846b96ca0542b40df5bd03689539160.jpg

Tassi Attilának a fordított rajtrácsos, második versenyen volt egy pillanata, amikor úgy tűnt, hogy hibázott vagy egyszerűen csak lelassult, amivel Girolami elé került. A 20 éves magyar pilóta megerősítette, hogy ez sem a véletlen műve volt. Erre kérték ugyanis, hogy engedje el argentin márkatársát, hogy az kockázat nélkül teljesíthesse a joker-körét, hiszen a Münnich Motorsporttal a Honda a csapatbajnoki cím megszerzésében is érdekelt.

„A második versenyen az volt a feladatom, hogy elengedjem Néstort, és hagyjak neki egy kis helyet, úgy, ahogyan a Hyundaiok is játszották ezt a játékot szombaton. A 10. helyen voltam, de miután óvtam az autót a harmadik versenyre, nem jelentett problémát ez nekem”

– mondta Tassi, aki hozzátette, hogy a Hondától a folytatásban bőven lehet még számítani hasonló stratégiai húzásokra:

„Azon fog múlni, hol végzünk az időmérőkön az év hátralevő részében, és mi majd pontosan azt fogjuk csinálni, amit a Honda kér tőlünk.”

d0c51aceae0f1631b42aa3dbd1d67bbb.jpg

Fotó: Florent Gooden, Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7714933490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása