EF Open: Van-e ellenszer Sato ellen?
Euroformula Open 2019: Hungaroring - 2. időmérő edzés, 2. futam

kmb_1953.jpg

Gyorsan meg is válaszoljuk a címben feltett kérdést: úgy néz ki, nincs. Marino Sato Spa után a Hungaroringen is duplázni tudott, hatot nyert az eddigi tíz versenyből.

Sokkal hidegebb időjárás fogadta az Euroformula Open apraja-nagyját a vasárnapi időmérő edzésen. Ennek ellenére az izgalmak nem hagytak alább, sőt, Nobuharu Matsushita a szombati fiaskóját követően pole-t szerzett – igaz, sokáig úgy tűnt, hogy a Forma-2-ben versenyző carlinos 1:34.361-es köre dacára elveszíthet egy újabb kiváló rajthelyet, de végül a gumimelegítős ügyében nem marasztalták el.

12 ezredmásodperccel maradt el mindössze a japán idejétől a Motopark új-zélandija, Liam Lawson, míg a második sorba japán csapattársai, a bajnoki éllovas Marino Sato és Yuki Tsunoda kvalifikáltak. Az első időmérőt megnyerő Lukas Dunner – egy másik taktikával – ezúttal csak az ötödik lett. A legtöbben figyeltek a pályahatárokra, kivéve Billy Mongert, akinek a legjobb körét elvették a stewardok amiatt, így csak az utolsó rajtkocka lett a Carlin-pilótáé.

img_0255.JPG

Fotó: Kováts Levente

A rajtnál Marino Sato az élre tört, Matsushita besorolt másodiknak, míg a két Red Bull-junior, Lawson és Tsunoda beragadtak a rajtnál, így veszítettek néhány pozíciót. A folytatásban a verseny Sato és Matsushita macska-egér játékáról szólt – a verseny közepén pályára kellett küldeni a biztonsági autót, ami kifejezetten közel hozta egymáshoz a két japánt, sőt, Dunner is felzárkózott rájuk.

Sato ellen viszont most sem volt ellenszer, így az idei hatodik győzelmét szerezte meg, duplázva a Hungaroringen. Matsushita egy második hellyel fejezte be a hétvégét, Dunner pedig két dobogóval. Christian Hahn (Carlin), Linus Lundqvist (Double R), Teppei Natori (Carlin), Jack Doohan (Double R), Calan Williams (Fortec), Nicolai Kjaergaard (Carlin) és Lawson a további pontszerzők.

kmb_2044.jpg

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Monger szépen küzdött az utolsó helyről, a mezőny harmadán át is hámozta magát, viszont valamivel több mint 1,5 másodperccel, a 12. helyen zárva lecsúszott a pontszerzésről.

Sato az újabb sikereivel immár 81 pontos előnnyel rendelkezik a bajnokság élén, Dunner a második, Lawson lemaradása a harmadik helyen pedig 88 egységnyi.

Július 13-14-én a Red Bull Ringen jön a folytatás.

A második futam végeredménye IDE kattintva érhető el.

Nyitókép: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1714933854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása