F3: Megtört a Prema uralma
Forma-3 2019: Red Bull Ring - Főfutam

d-n9gu6xuaa6eiv.jpg

Hiába indulhatott az élről, a pole-t nem tudta első F3-as sikerére váltani Marcus Armstrong, így megtört a Prema győzelmi szériája. Jüri Vips magabiztos versenyzéssel nyerte a főfutamot, míg Robert Shwartzman kármentésből jelesre vizsgázott, aminek köszönhetően csak minimálisan csökkent az előnye az összetett élén.

Marcus Armstrong vághatott neki az élről Forma-3-as főfutamnak Ausztriában. A piros lámpák kialvását követően a Prema új-zélandi versenyzője egy kicsit beragadt, így az ART-s Max Fewtrell fordult el elsőnek a célegyenes végén. A 3-as kanyar előtt Armstrong azonban visszatámadt, vissza is előzte a brit pilótát, aki mögé a Hitech GP észtje, Jüri Vips érkezett meg. A mezőny megúszta baleset nélkül az első kört, amit egyedül Teppei Natorinak nem sikerült abszolválnia – a japán még az 1-es kanyarig sem jutott el.

A 24 körös verseny második körében komolyabb csata alakult ki a második helyért Fewtrell és Vips között, amit kihasználva a bajnokság második helyén álló Jehan Daruvala meg tudta közelíteni ezt a kettőst. Egy körrel később Vips dűlőre vitte a küzdelmet, áthámozta magát Fewtrellen. Az ötödik körben folytatta hajtóvadászatát Vips, és levadászta Armstrongot a második DRS-zónában, a következő kanyarban pedig Fewtrell-lel szemben sem volt ellenszere.

Noha úgy tűnt, hogy Vips meg tud lógni az élen, ennek ellenére még a verseny utolsó harmadában is három másodpercen belül volt az első hat helyezett. Közülük a legnehezebb helyzetbe Armstrong került, aki Daruvala minden eszközt bevetve próbált megelőzni. Armstrong végül tudta tartani Daruvalát, ahogyan az első négyes is leszakította az üldözőbolyt.

Vips megtörte a Prema sikerszériáját, megszerezve első győzelmét a Forma-3-ban. Fewtrell bejött másodiknak, míg Armstrong annak ellenére megőrizte a harmadik helyét, hogy Daruvalának az utolsó fél körben még volt egy kemény támadása a harmadik pozícióért.

Sokkal inkább az ötödik helyért vívott csata vált izgalmassá az utolsó körökre, onnantól fogva, hogy Pedro Piquet elkezdett próbálkozni Jake Hughes mögött. Végül a párharc nagy győztese Robert Shwartzman lett nevető harmadikként – így az orosz a 9. helyről rajtolva fel tudott zárkózni a csapattársai mögé, ezzel nem is csökkent tragikusan az előnye a bajnokság élén, még mindig 10 pont a differencia közte és Daruvala között.

Némi adok-kapok után Piquet legalább Hughes előtt tudott zárni, a fordított rajtrácsos futamon az élről induló Lirim Zendelli előtt. A Sauber Junior Team németje mögött az utolsó pontokat Vips csapattársa, Leonardo Pulcini és az MP Motorsport hollandja, Richard Verschoor csípték el az utolsó pontokat.

A főfutam végeredménye:

RACE ONE CLASSIFICATION . How they crossed the line on Saturday morning in Spielberg! Who impressed you most? . #F3 #Formula3 #AustrianGP #RoadToF1

249 Likes, 0 Comments - Formula 3 (@fiaf3) on Instagram: "RACE ONE CLASSIFICATION . How they crossed the line on Saturday morning in Spielberg! Who impressed..."

A sprintverseny vasárnap 9:35-kor rajtol, az eseményeket élőben követhetjük az M4 Sporton.

Fotó: Hitech GP / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2014917816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása