F3: Fizioterapeutáik miatt zártak ki versenyzőket az időmérőről

d-ljjfjxsaahjrn.jpg

Bizarr incidensnek itta meg a levét az ART Grand Prix két versenyzője, Christian Lundgaard és David Beckmann.

Utólag diszkvalifikálták az ART Grand Prix két pilótáját, Christian Lundgaardot és David Beckmannt – akik eredetileg az ötödik, illetve a kilencedik rajthelyet szerezték meg a főfutamra – az osztrák F3-as hétvége időmérő edzéséről. Történt ugyanis, hogy két csapattag – akik nem a szerelői gárdát alkotják – mechanikai, illetve technikai beavatkozást hajtottak végre a dán és a német autóján.

Többen is látták, hogy az érintettek, akikről a vizsgálat folyamán kiderült, hogy a versenyzők fizioterapeutái hideg levegőt irányították az egyik légbeömlőbe, ezzel hűtve a motort. Az ART Grand Prix csapatmenedzsere leszögezte, hogy nem a csapat utasítására cselekedtek így, vagyis magánakció volt.

A stewardok nem csak ebben az esetben hoztak döntést: Keyvan Andres (HWA) és Alessio Deledda (Campos Racing) nem lassították le kellőképpen azon sárga zászlós periódus alatt, aminek folyamán eltávolították a bajnoki éllovas Robert Shwartzman lerobbant autóját az útból a 4-es kanyar kijáratánál. Emiatt mindketten öt-öt hellyel kerülnek hátrébb a rajtrácson.

Fotó: FIA Formula 3 / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9614917480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása