F1: Eldőlt, nem hozzák vissza a 2018-as gumikat

spielbergthursday14-586882.jpg

A tárgyalóasztalnál fékezték volna meg a Mercedest, de az akciót nem koronázta sikert. Egy péntek délelőtti tárgyaláson ugyanis leszavazták annak az ötletét, hogy visszahozzák a tavalyi Pirelli-abroncsokat.

Megállíthatatlannak tűnik a 2019-es szezonban a Mercedes, amit az is bizonyít, hogy a brackley-i csapat az eddigi nyolcból nyolc versenyt húzott be. A legfőbb riválisok, a Ferrari és a Red Bull szerint annak köszönhető a kialakult helyzet, hogy az új, vékonyabb futófelületű gumik sokkal inkább kedvez a Mercedesnek. Így megindult a lobbi annak érdekében, hogy a Pirelli hozza vissza a tavalyi konstrukciókat. Azonban ez nem ennyire egyszerű, mert ehhez tízből hét csapat jóváhagyására lett volna szükség.

Pénteken délelőtt sort kerítettek az ezzel kapcsolatos tárgyalásra, amelyen a csapatok vezetői mellett részt vett a Red Bull motorsportrészlegének tanácsadója, Dr. Helmut Marko, a sportigazgató Ross Brawn, az FIA technikai vezetői posztját betöltő Nikolas Tombazis, valamint Mario Isola a Pirelli részéről. Jelen volt a versenyzői szövetség (GPDA) elnöke, Alex Wurz is, akárcsak Romain Grosjean, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, illetve Charles Leclerc.

A német Auto Motor und Sport újságírója, Tobias Grüner nem sokkal a megbeszélés után arról írt a Twitteren, hogy 5-5-ös végeredmény született, aminek értelmében maradnak a jelenlegi abroncsok – az eredményt később a Motorsport.com is megerősítette.  Úgy tudni, hogy a Ferrari és a Red Bull, valamint azoknak a partnercsapatai, vagyis az Alfa Romeo, a Haas, illetve a Toro Rosso szerette volna, ha ez változna. A Mercedes-motoros csapatok – a Mercedes, a Racing Point és a Williams –, a Renault és a McLaren viszont nem támogatta az ötletet.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2014916668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása