F2: Azonnali hatállyal kiszáll a Forma-2-ből a GP3-as futamgyőztes

1017558971-lat-20190621-_l5r5712.jpg

Ralph Boschung befejezte, új csapattársat fog kapni Jean Alesi fia.

„Sajnos a továbbiakban nem fogok a Forma-2-ben versenyezni. Szégyen, hogy a pénz a legmeghatározóbb ebben a sportban. Hosszú ideje keményen harcolok, de még nem adtam fel. Köszönöm mindenkinek a támogatást, igazán értékelem”

– ezt az üzenetet posztolta szerdán a Twitter-oldalán a Trident svájci versenyzője, Ralph Boschung, jelezve, hogy Ausztriában már nem lesz ott a Forma-2 rajtrácsán.

Boschung 2017 óta versenyzett a Forma-1 előszobájának tartott nevelőszériában, az azóta eltelt valamivel több mint két szezonban három csapatnál – a Campos Racingnél, az MP Motorsportnál és ugyebár a Tridentnél – fordult meg.

Eredmények tekintetében nemigen tudott kiemelkedő produkálni – legjobbjaiként néhány hetedik helyet tarthatunk számon, de összetettben 19. és 18. helyekkel zárt, ráadásul az idény utolsó versenyein rendre el sem indult.

_r3i0830.jpg

Az idei szezonja sem alakult sokkal jobban, tíz futam ugyanis csupán két pontszerzés szerepel a neve mellett, a monacói 9. pozíciójánál jobbat pedig nem tudott elérni, így egy hajszállal az évad fele előtt a 18. helyen áll a pontversenyben.

A GP3-ban valamivel jobban ment a 21 éves versenyző szekere: 2015-ben, harmadik versenyhétvégéjén dobogóra állhatott a Jenzer Motorsport színeiben Silverstone-ban, míg a következő évben, immár a Koiranen GP-vel versenyezve, nyerni is tudott, méghozzá a Red Bull Ringen.

Így a Tridentnek új versenyzőt kell találnia Giuliano Alesi mellé a szezon hátralevő részére. Ez azt jelenti, hogy még nem ért véget a pilótakörforgás a Forma-2-ben Patricio O’Ward debütálásával, valamint Arjun Maini visszatérésével.

FRISSÍTÉS: Csütörtök délelőtt a Forma-2 hivatalos weboldalán bejelentették, hogy Ryan Tveter veszi át Boschung helyét. Az 1994-es születésű amerikai az elmúlt két szezonban a GP3-ban erősítette a milánói alakulatot – összesen öt alkalommal állt dobogóra, az év végi elszámolásnál pedig 2017-ben nyolcadik, tavaly kilencedik lett.

„Rendkívül izgatott vagyok amiatt, hogy újra a Trident családjához tartozhatok. Hálás vagyok a lehetőségért, hogy Ausztriában debütálhatok a Forma-2-ben. Az előző két szezonban ugyanis figyelemreméltó eredményeket értünk el közösen, így köszönettel tartozom a Tridentnek, amiért továbbra is bíznak benne. Talán egy kicsit sokat kellett várnom a tavaly év végi Forma-1-es teszt, de így is izgatott vagyok amiatt, hogy újra pályára léphetek”

– kommentálta a hírt Tveter. Az amerikai érkezését örömmel nyugtázta a csapatmenedzser, Giacomo Ricci is:

„Örülök, hogy bejelenthetem, hogy Ryan Spielbergben egy újabb nagydíjhétvégére térhet vissza, amikor a Trident színeit viseli. Ez másképp nem is lehetne, mivel szoros viszony köti össze Ryant és a csapatot. Még a 100%-nál is többet fogunk beleadni abba, hogy egy olyan autót adjunk neki, ami képes olyan eredményekre, amelyeket el tud érni képességei alapján.”

Fotó: LAT Images / FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1814914322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása