F1: Válaszokat keres a Ferrari, újabb fejlesztésekkel készül Ausztriára

190015_fra.jpg

Újabb fejlesztési csomagot vet be az Osztrák Nagydíjon a Ferrari, hogy rájöjjön, mi áll annak hátterében, hogy a Francia Nagydíjra szánt újítások alulmúlták a várakozásokat.

Új alkatrészek armadájával próbált javítani nem éppen fényes formáján a Paul Ricard-on a Ferrarin, ám nem járt sikerrel a maranellói alakulat. Az új padlólemezt még a szabadedzéseket követően leszerelték az olaszok, de az új első és hátsó szárny, valamint az új fékcsatornák sem váltottak be a hozzájuk fűzött reményeket.

Ennek következtében tovább nőtt a Ferrari Mercedesszel szemben lemaradása, amely immár 140 pontos – ráadásul az eddigi utolsó bajnoki címét 2008-ban szerző együttes az idei szezonban még győzni sem tudott.

Igaz, Sebastian Vettel elsőként szelte át a célvonalat Kanadában, pozícióját egy vitatott ötmásodperces időbüntetés miatt nem tarthatta meg. Mindeközben a Mercedes az első nyolc futamon nem talált legyőzőre, ráadásul hat versenyen még a kettős siker is összejött.

Az egyéni bajnokságban sem rózsás a Ferrari helyzete: noha Vettel a harmadik helyen áll, de 76 ponttal számlál kevesebb, mint a listavezető Lewis Hamilton.

„Nem gondolom azt, hogy mindenre választ kaptunk volna a Paul Ricard-i hétvégének. Többek között arra sem, hogy miért nem működött megfelelően az új padlólemez. Erre a kérdésre még rá kell feküdnünk”

– idézi a Motorsport.com Mattia Binotto szavait. A Ferrari csapatfőnöke azt is elismerte, hogy nem akarnak belenyugodni a helyzetbe, így a Red Bull Ringen további innovációkat vetnek majd be.

„Ausztriában is ki tudunk majd próbálni néhány új elemet, illetve megérthetjük a működésüket. Csak akkor fogunk mindenre választ kapni, ha már minden alkatrész a várakozásoknak megfelelően működik.”

190035_fra.jpg

A Francia Nagydíjon Vettel – egy küzdelmes időmérő edzést követően – csak a hetedik helyről rajtolhatott, a négyszeres világbajnok pedig a versenyen kisebb meglepetésre csak a McLaren versenyzőit tudta elkapni.

„Nagy a nyomás rajtunk, de ambiciózusak is vagyunk, hogy javíthassunk. Ha könnyű lett volna, egész éjszaka azon dolgoztunk volna, és már készen lennénk. De nem könnyű a helyzet, mert pillanatnyilag a Mercedes nagyon gyors, és ezzel megmutatja a többi csapatnak a határokat. Ebből adódik, hogy megoldásokkal kell előrukkolnunk, hogy gyorsabbá tegyük az autónkat, és nyomást helyezzünk rájuk”

– vélekedett az aktuális helyzetről Vettel. A német arra a kérdésre, hogy miképpen tudja fenntartani a motivációját ezen körülmények között, így felelt:

„Talán nem vagyok elég okos, így nem gondolom túl a dolgokat. Csak előre nézek. A csapatnak a része a vagyok, és ez az, amit akarok. Próbálok ott segíteni, ahol csak tudok. Már várjuk a következő futamot, de abban is szeretnék közreműködni, hogy a következő három-négy-öt versenyen a helyes útra vezessük a csapatot.”

Vettel optimista a bajnoki esélyeket illetően – szerinte semmiben sem különb az idei év a tavalyitól:

„Nem látok kihívást az idei évben a tavalyihoz vagy a tavalyelőttihez képest. Nyilvánvalóan jobb helyzetben vagyunk, mint voltunk 2015-ben vagy 2016-ban. Ugyanakkor az is igaz, hogy az előző évben a szezon ezen pontján versenyképesebbek voltunk. Jelenleg az a legfontosabb, hogy megértsük, mit kell jobban csinálnunk, mint az előző versenyeken.”

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9414913888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása