WTCR: Büntetésből profitált Tassi Attila

5d0bc23b9cd77.jpg

Habár első blikkre versenybalesetnek tűnt Gabriele Tarquini és Rob Huff esete a túraautó-világkupa (WTCR) második, fordított rajtrácsos versenyén a Nordschleifén, a versenyirányítás nem így gondolta – változott a végeredmény, ami ezúttal kedvezett a magyar pilótáknak.

Michelisz Norbert csapattársa, Gabriele Tarquini, valamint a Sébastien Loeb Racing britje, Rob Huff csatázott a harmadik helyért a németországi WTCR-hétvége második futamán, ám az utolsó körben, a Karousel-kanyarban balesetbe torkollott a 2012-es túraautó-világbajnok előzési kísérlete, így a szalagkorlátban kötött ki a Volkswagennel. A harmadik versenyen rajthoz sem tudott állni, pedig a második helyről indulhatott volna.

A stewardok vizsgálták is az incidenst a leintést követően, és végül arra jutottak, hogy a tavalyi bajnok hibázott. Ezért az olasz BRC-pilóta – a két büntetőpont mellett – egy 30 másodperces büntetést kapott utólag, amivel elveszítette a negyedik helyet is, csak huszonnegyedikként rangsorolták. Ezzel többek között a magyarok is javítottak egy-egy pozíciót, vagyis Tassi Attila a negyedik, Michelisz Norbi a hetedik lett.

10e52bb01fa23e3442c57020547bcd27.jpg

Ma Csing-Hua ennél olcsóbban úszta meg a Niels Langevelddel való koccanását a harmadik futamon, mivel csak egy ötmásodperces szankcióval sújtották, és az alfás kínai így is pontszerző, 14. lett, mert csak Mikel Azcona és Antti Buri került elé – ám utóbbi szabadkártyás mivolta miatt nem kaphat pontokat.

Egy kizárás is jutott a szezon ötödik hétvégéjének utózöngéi közé, mert a megengedettnél magasabb turbónyomás miatt diszkvalifikálták Nicky Catsburgot a második versenyről, amivel egy 12. helyet bukott el.

Fotó: David Noels / Honda Pro Racing, Gregory Lenormand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1714908232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása