WTCR: Duplázott a Volkswagen, betliztek a magyarok
WTCR 2019: Nordschleife - 3. futam

8edb9fbdf6dbe3e2641ff66aa283e520.jpg

A Volkswagen Nordschleife-specialista hazai versenyzője, Benjamin Leuchter is feliratkozott a WTCR-futamgyőztesek listájára, miután a pole-ból indulva megnyerte a harmadik versenyt. Viszont ami a magyarokat illeti, katasztrofális véget ért a németországi hétvége: Michelisz Norbertet Frédéric Vervisch, míg Tassi Attilát a technika ördöge vette ki a játékból.

Már az első körben szertefoszlottak a magyar versenyzők eredményes szereplésről szövögetett álmai a túraautó-világkupa (WTCR) utolsó németországi versenyén, ugyanis Michelisz Norbert már az első kanyarkombinációban ütközött a hetedik helyről egyébként fantasztikus rajtot fogó Frédéric Vervisch-sel (Comtoyou-Audi), míg Tassi Attilának három szektor után, élete legjobb WTCR-eredménye felé, a negyedik pozícióban haladva kellett félrehúzódnia műszaki hiba miatt – így mind a BRC, mind a KCMG magyar versenyzője betlizett.

WTCR 2019. Race 3 Nürburgring. Start Crashes

Official Website: https://www.fiawtcr.com/ YouTube Channel: https://www.youtube.com/user/TheFIAWTCC

Nem Micheliszéké volt az egyetlen baleset a célegyenes végén, majd a GP-pálya folytatásán: az 1-es kanyarban még a második futamot megnyerő Johan Kristoffersson (SLR-Volkswagen) ütközött tulajdon csapattársával, Mehdi Bennanival, illetve Tiago Monteirót (KCMG-Honda) is kiforgatták. A Lynk&Co-k is szép számban fogyatkoztak – tulajdonképpen a Nordschleifére már csak Yvan Muller tudott ráfordulni: Thed Björk és Andy Priaulx egymással koccantak, Yann Ehrlacher-t pedig valósággal belökte a boxutcába Tom Coronel a Comtoyou Racing Cuprájával.

Amúgy a piros lámpák kialvását követően remekül rugaszkodott el a harmadik rajtkockából Esteban Guerrieri – annak ellenére, hogy néhány perccel korábban még azt rebesgették, hogy gondjai lehetnek az indulásnál a kuplunggal, de az argentin még a rajtelső Benjamin Leuchtert is meg tudta szorongatni, de végül a Sébastien Loeb Racing németje nem engedte ki a kezéből az első helyet. De az argentin sem hagyta annyiban: a Döttinger Höhe végén próbált előrébb jönni, ám Leuchter kemény, de szenzációs védekezésével még egy pozíciót veszített a listavezető, Vervisch javára. Az első hármas mögé pedig Jean-Karl Vernay érkezett meg: a WRT franciája csodával határos módon egerészte át magát a kalamajkán, így a 16.-ról indulva egyhamar a 4. helyen találta magát, miután megelőzte Gabriele Tarquinit (BRC-Hyundai) is.

WTCR Nordschleife 2019 Race3 Kristoffersson Big Crash

WTCR Nordschleife 2019 Race3 Kristoffersson Big Crash

A második kör sem volt kevésbé eseménytelen; mondhatni, elszabadult a pokol a Zöld Pokolban. Történt ugyanis, hogy Yvan Muller (Cyan-Lynk&Co) védekezés közben leszorította a pályáról Nicky Catsburgot (BRC-Hyundai), s a holland visszasodródásának esett áldozatául Johan Kristoffersson, aki a szalagkorlátnak csapódott – szerencsére a svéd megúszta sérülés nélkül a bukást, pedig nem volt kicsi.

Bár egészen szoros lett a befutó, Kristoffersson után Benjamin Leuchter is megszerezte az első győzelmét a WTCR-ben. Vervisch és Guerrieri zártak még a dobogón, mögöttük Vernay-jel, Tarquinivel, Coronellel, Aurélien Panisszal (Comtoyou-Cupra), Nicky Catsburggal (BRC-Hyundai), Gordon Sheddennel (WRT-Audi) és Muller lett teljes a TOP-10, míg a pontszerző zónát Kevin Ceccon (Mulsanne-Alfa Romeo), Niels Langeveld (Comtoyou-Audi), Ma Csing-Hua (Mulsanne-Alfa Romeo), Mikel Azcona (PWR-Cupra) és – a szabadkártyás Antti Buri 15. helyének köszönhetően – Mehdi Bennani (SLR-Volkswagen) egészítették ki.

ace61e9ca498407f0ab390efcf51618d.jpg

Két hét múlva Vila Real utcáin folytatja 2019-es szezonját a túraautó-világkupa, ahová Michelisz Norbert a tabella második helyezettjeként fog megérkezni kiesése dacára is – a magyar lemaradása 45 egységnyi Guerrierivel szemben.

A harmadik futam végeredménye:

Hamarosan!

Fotó: Gregory Lenormand, Clement Marin / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3014906476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása