Formula-E: Vergne-é a pole a berni hullámvasúton
Formula-E 2018/2019: Svájci ePrix - 1-2. szabadedzés, időmérő edzés

1-sb1_2543.jpg

Idén először indulhat az élről a DS Techeetah regnáló bajnoka, miközben két riválisa is csak hátulról várhatja a piros lámpák kialvását.

Új helyszín ad otthont az ötödik szezonban a Svájci ePrix-nek: Zürich helyett Bern – az utóbbi városban kialakított, 2,75 kilométeres pályát változó aszfaltburkolatok és meredek lejtők jellemzik, nem is beszélve az Aare folyóra vagy az Unesco Világörökség létesítményére nyíló kilátásról. Ezek miatt a szabadedzések előtt a Jaguar új-zélandi versenyzője, Mitch Evans azt nyilatkozta, hogy az aszfaltcsík tisztára olyan, mintha egy hullámvasút lenne.

Az első szabadedzésen 16-an zártak másodpercen belül, míg az elsőség 1:19.281-es idővel Jean-Éric Vergne-é (DS Techeetah) lett, csapattársa, André Lotterer, valamint az audis Lucas di Grassi előtt. A második gyakorláson a Mahindra Racing Forma-1-es és DTM-es múlttal rendelkező pilótája, Pascal Wehrlein ugrott az élre, 1:19.188-cal, megelőzve Lotterert és Vergne-t, akik egyetlenegy századon belül zártak a némethez képest.

Néhány óra múlva, a csoportidőméréseken Mitch Evans lett az első ugyan, de a Superpole-ban nem talált legyőzőre a tavalyi bajnok, Jean-Éric Vergne. A franciának 1:18.813-as idővel vívta ki magának a pole pozíciós indulás jogát, több mint három tizedmásodperces fórral Evans előtt végezve, aki így hajszállal zárt Sébastien Buemi (Nissan e.dams) és a körébe többször is belehibázó Wehrlein előtt. A harmadik sorba a dragonos Maximilian Günther, illetve a Virgin Racing britje, Sam Bird ért oda.

Daniel Abt (Audi), André Lotterer (DS Techeetah), Robin Frijns (Virgin Racing) és Alex Lynn (Jaguar) tették teljessé a TOP-10 sorrendjét, kiszorítva onnan a mahindrás Jerome d’Ambrosiót, a venturis Felipe Massát, valamint Buemi csapattársát, Oliver Rowlandet.

Két bajnokesélyes, Lucas di Grassi és Antonio Félix da Costa is a mezőny végére, a tizedik rajtsorba szorultak, pedig ők teljesítették az első mért időket 250 kW-os teljesítménnyel a Q1-ben – az audis és a BMW-s már az első szektorban két tizeddel bizonyultak lassabbnak Vergne-nél (hiába ment extra bemelegítő kört Di Grassi), majd a harmadik szezon bajnoka a 9-es kanyarban is elfékezte magát.

Közép-európai idő szerint 18 órakor rajtol az idény 11. versenye, amit élőben közvetít az Eurosport 1.

Az időmérő edzés végeredménye:

null

null

Fotó: LAT Images / FIA Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6614906652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása