Exkluzív: Molnár Bendegúz mégsem az OXXO pilótája lett 2019-ben

Sokaknak feltűnhetett, hogy habár már egészen korán bejelentették, hogy 2019-ben Molnár Bendegúz a kamion Európa-bajnokságban áll rajthoz az OXXO Hungary Truck Racing Team csapatával, a tél folyamán egyre nagyobb csend övezte a projektet. Majd a csapatot nem is láthattuk a bajnokság nevezési listáján, ahogyan a misanói hétvégén sem. Azonban a Braking News Motorsportnak adott exkluzív interjújában tisztázta a helyzetet a 21 éves pilóta.

img_2341.jpg

A Swift Cup Europe kétszeres magyar és egyszeres nemzetközi bajnoka, Molnár Bendegúz komoly előrelépés előtt állt 2019-ben. 2018 novemberében az OXXO Hungary Truck Racing Team ugyanis váratlanul megerősítette, hogy az idei évben a magyar versenyzővel tér vissza a kamion Európa-bajnokságba (ETRC).

Ezt követően nem igazán lehetett hallani a magyar csapat felkészüléséről, ám tavasszal kiállította versenykamionját az Autó Motor és Tuning Show-n (AMTS). Ennek fényében inkább meglepő volt a hír, hogy már az április végén kiadott, előzetes, majd a véglegesített nevezési listán sem láthattuk viszont az OXXO, valamint Molnár nevét. A csapat nem is volt jelen az olaszországi idénynyitón.

A Braking News Motorsportnak nyilatkozva öntött tiszta vizet a pohárba a helyzet jelenlegi állása kapcsán.

„Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani az OXXO Racing Team-nek a felkérésért, hogy én legyek a pilótájuk a 2019-es kamion Európa-bajnoki szezonban. A megegyezés a szezon kezdetéig, tavaszig volt érvényben annak függvényében, hogy a csapatnak sikerül-e megteremtenie a feltételeket az EB-n való induláshoz. Ez sajnos nem sikerült, így a megegyezés felbomlott, és nem valószínű, hogy lesz folytatás. A sok kérdőjel, bizonytalanság miatt azonban mindenképpen kellett egy másik alternatíva.”

bfb2e9a0-fda3-4f0b-a088-d15e8d76839a.PNG

Ezt a bizonyos másik alternatívát a „The Bandit Big Rig Series” néven futó amerikai kamionbajnokság jelentette, amiben idáig nem is alakult rosszul a szezonja. Az első futamot Mobile-ban, a másodikat Myrtle Beachen rendezték meg, egy első és egy harmadik hely után pedig vezeti az összetettet. Molnár kérdésünkre elárulta azt is, hogyan jött képbe az amerikai versenyszéria.

„Burkus Egon csapatfőnökömmel olyan irányt kerestünk, hogy ha mégis összejön az EB-s indulás, akkor ne teljesen az alapoktól kelljen kezdenem a kamionversenyzést, mivel nem lett volna sok idő tesztelni sem. Így jött Amerika. Az amerikai lehetőséget a Caesar’s Truck Racing Team, valamint a GFS Racing Team biztosította és biztosítja számomra, amit ezúton is köszönök.

A kinti széria sokban különbözik az Európa-bajnokságtól, hiszen itt oválpályákon versenyzünk, a versenykamion viszont sokban egyezik egy EB-s kamionnal. Köszönhetően a Caesar’s Truck Racing Team által biztosított remek kamionnak, jelen pillanatban vezetjük a bajnokságot. Teljes erőbedobással a kinti sorozatra koncentrálunk a folytatásban.”

ba63d0e3-75dd-41e2-922f-d5d1b8cfbe21.JPG

Noha Molnár Bendegúz számára idén a tengerentúli program élvezi a prioritást, elhintette, hogy szeretne Európában is versenyezni, a Swift Cup Europe-ban. Sőt, az első hétvégén, a lengyelországi Poznanban rajthoz is állt, ahol mindkét versenyen az első helyen intették le.

„Természetesen továbbra is célom, hogy hazai közönség előtt tudjak versenyezni. Amennyiben nem ütköznek a kinti versenyek a Swift Cup Europe futamaival, és van lehetőség, akkor ott mindenképpen szeretnék indulni. Egyébként a Swift Cup Europe első versenyhétvégéjén, Poznanban volt is lehetőségem autóba ülni, és mindkét futamot meg is nyertem az új, turbós autóval. Legközelebb a július 5-7-i hétvégén, a Slovakiaringen leszek jelen a GFS Racing Teammel, de arra még nem derült fény, hogy lesz-e lehetőségem rajthoz állni. Ezt legkésőbb a verseny előtt egy héttel fogom tudni megmondani. Az viszont biztos, hogy a szurkolókkal tudunk majd találkozni a helyszínen.”

A versenyző minden továbbiról tájékoztatni fogja követőit a Facebook- és az Instagram-oldalán, a YouTube-csatornájára pedig érdekfeszítő videós anyagokkal tervez készülni amerikai kalandjáról.

img_2822.JPG

A The Bandit Big Rig Series 2019-es versenynaptára (a folytatásban):

  • június 22., szombat: Lebanon, Missouri állam – Lebanon I-44 Speedway
  • június 29., szombat: Salem, Indiana állam – Salem Speedway
  • július 13., szombat: North East, Pennsylvania állam – Lake Erie Speedway
  • július 27., szombat: Elko, Minnesota állam – Elko Speedway
  • augusztus 2., péntek: Oregon, Wisconsin állam – Madison International Speedway
  • augusztus 17., szombat: Kalamazoo, Michigan állam – Kalamazoo Speedway
  • augusztus 31., szombat: Pensacola, Florida állam – Five Flags Speedway
  • szeptember 14., szombat: Cedar Rapids, Iowa állam – Hawkeye Downs Speedway
  • október 12., szombat: Bristol, Tennessee állam – Bristol Motor Speedway

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6414887878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása