W SERIES - KESZTHELYI VIVIEN MISANÓBAN IS RAJTHOZ ÁLL

54i8742.jpg

A női formulaautós bajnokság egyetlen magyar résztvevőjét még Zolderben berántották a mélyvízbe, kedden pedig kiderült, hogy a debütálásnak lesz folytatása: Keszthelyi ugyanis az olaszországi hétvégén ismét versenyezni fog.

Keszthelyi Vivien a sorozat egyik hivatalos teszt- és tartalékversenyzőjeként vághatott neki a W Series 2019-es idényének, azonban a második, zolderi versenyhétvégén új lehetőségek nyíltak meg előtte, amiknek köszönhetően már nem csak a szabadedzéseken, hanem az időmérőn is pályára gördülhetett, sőt rajthoz is állhatott.

A Beitske Visser, Jamie Chadwick – akit egyébként a Williams felvett az F1-es junior programjába –, Alice Powell dobogót hozó belga versenyen sajnos nem ért célba a debreceni pilótahölgy, de kapott egy második esélyt: a most következő hétvégén esedékes olaszországi viadalon is elindulhat – derült ki a Braking News Motorsporthoz eljutatott közleményből.

1_56i2656.jpg

Ennek hátterében az áll, hogy a Zolderben megsérült finn Emma Kimiläinen továbbra sem épült fel, így orvosi tanácsra egy újabb fordulót kell kihagynia.

Viszont Keszthelyi Vivien számára ismerős a misanói aszfaltcsík, mert tavaly ment már rajta, amikor még az Audi Sport R8 LMS Cup mezőnyét erősítette.

„Nagyon megtisztelő, hogy ismét rajthoz állhatok, hiszen a versenyzőtársaim közül én rendelkezem a legkevesebb tapasztalattal a formula kategóriában. Az idei szezonban az F3 Asian Championship Winter Series-ben minden tőlem telhetőt megtettem, hogy a 7 futamon a lehető legtöbb tapasztalatot megszerezzem és úgy érzem, hogy jól sikerült a felkészülés a W Series-re. A bajnokság tesztpilótájaként folyamatosan azon dolgoztam, hogy egyre jobb időket fussak az autóval, a kemény munkának pedig ismét meg lett az eredménye”

– kommentálta a hírt Keszthelyi.

Fotó: W Series Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4214878162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása