INDYCAR - JÖVŐRE BIZTOSAN NEM FUT TELJES SZEZONT ALONSO

jgs_2019indianapolis5001130391.jpgEgyelőre nem szerepel a kétszeres Forma-1-es világbajnok tervei között az, hogy komolyabban elkötelezze magát az IndyCar mellett.

Fernando Alonso 2019-ben másodjára rugaszkodott neki az Indy 500-nak, ám csúfosabb véget ért, mint a 2017-es próbálkozása: két évvel ezelőtt vezető helyről kellett kiállnia, miután a Honda-motor feladta a küzdelmet, idén pedig az egyedülálló csapatként induló McLaren vallott kudarcot, aminek eredményeként a spanyol még csak kvalifikálni sem tudott a futamra.

Így továbbra is függőben lévő projekt marad a Tripla Koronáért folytatott hajsza, amihez Alonsónak a Monacói Nagydíjon és a Le Mans-i 24 óráson aratott győzelem után már csak az indianapolisi siker hiányzik. Természetesen nem is adta fel az ezzel kapcsolatos ambícióit 2005 és 2006 világbajnoka, ám egyértelművé tette, hogy egyelőre nem áll készen arra, hogy egy egész szezonra elkötelezze magát a bajnokságban.

2019wk44126p.jpg

„Ha indulok Indy-ben, az megint egy egyszeri alkalom lesz. Jelen pillanatban ugyanis túl nagy elköteleződést jelentene a versenyek szempontjából, ha teljes idényt vállalnék. Ugyanis, ha odamész, versenyezned kell, mert nem turista vagy”  

– idézi a 37 éves pilóta szavait a Motorsport.com, majd meg is magyarázta, miért látja így a helyzetet:

„Semmi jelentősége nem lenne, ha előtte indulnék felkészülés gyanánt négy-öt versenyen, mert az Indy az első oválpálya a versenynaptárban. Előtte nincsen még másik oválpályás verseny.”

Végül Alonso arra is kitért, hogy a harmadik Indy 500-as futamára a legversenyképesebb ajánlatot fogja elfogadni – azaz nem is biztos, hogy újra a wokingi gárdával akar belevágni a kalandba:

„Fel kell mérnem előbb, hogy mik a lehetőségeim. Ugyanis, ha visszatérek Indy-be, akkor a legversenyképesebb csapat által felkínált lehetőséget fogom választani.”

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9214877976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása