F1 - KÉT CSAPAT IS A PIRELLINEK TESZTELT FRANCIAORSZÁGBAN

d7vdfpfwkaym5ut.jpg

Már gőzerővel a 2020-es Forma-1-es szezonra készül a sorozat hivatalos gumibeszállítója – az olasz-kínai gumicég munkájának segítésében ezúttal a Ferrari és a Red Bull volt a soros.

Ahogyan az már lassan évek óta van a Forma-1-ben, a Pirellinek, mint hivatalos (és egyben kizárólagos) gumipartnernek, egy évben több lehetősége is van arra, hogy aktuális autókkal tesztelve fejlessze a következő szezonra szánt abroncsokat. Az idei évben így nyolc csapat segíti az olasz-kínai gumibeszállító munkáját; természetesen az alakulatok ezt az alkalmat öncélú érdekekre – mint például fejlesztések próbálgatására – nem használhatják, a teszt teljes forgatókönyvét, így az etapokat és a beállításokat is, a Pirelli határozza meg.

A héten a Pirelli már elérkezett 2019-es tesztprogramjának féltávjához, miután a Francia Nagydíjnak otthont adó Paul Ricard-i pályán tesztelt a Ferrari és a Red Bull versenygépével, kiemelt hangsúlyt fektetve az esős körülmények között használatos gumikeverékekre. Azonban miután szép időjárás fogadta az érintetteket, ez csak mesterséges beavatkozással volt lehetséges.

Pirelli Motorsport on Twitter

Today's programme on track with @ScuderiaFerrari and @redbullracing at @PaulRicardTrack was focused on the development of both intermediate and full wet tyres for 2020, with 27° track and 21° air. #Fit4F1

A Red Bull mindkét nap a Pirelli rendelkezésére állt, míg a Ferrari „csak” kedden – az olasz csapat viszont azt az egy napot is felosztotta Sebastian Vettel és Charles Leclerc között: a német délelőtt gördült pályára és 64 kört tett meg, a monacói pedig 46 kört tett hozzá a délután folyamán. Eközben az energiaitalos alakulat részéről kedden Pierre Gasly körözött, szerdán Max Verstappen került sorra.

Legközelebb az Osztrák Nagydíj utáni napokban, a Red Bull Ringen folytatja a 2020-as felkészülést a Pirelli, az Alfa Romeo közreműködésével. A folytatásban pedig a 2021-re szánt, 18 colos kerekek is előkerülnek, amiket a szeptemberi, októberi és novemberi hónapokban a Mercedes, a Renault és a McLaren próbálhatnak ki, egy-egy kétnapos teszt keretében.

Fotó: Pirelli Sport / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2914872658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása