PORSCHE SZUPERKUPA - ANDLAUER BARCELONÁBAN, AMMERMÜLLER MONACÓBAN NYERT
Porsche Mobil 1 Supercup 2019: Barcelona, Monaco (összefoglaló)

m19_1529.jpg

A Forma-1 betétprogramjának részét hosszú évek óta képező Porsche Mobil 1 Supercup a 2019-es szezonjának első két versenyén két különböző győztest avatott: Spanyolországban Julien Andlauer, Monaco utcáin pedig a széria egyik legtapasztaltabb pilótája, a 33 éves Michael Ammermüller ünnepelhetett.

A sorozatban a hatás és az élmény garantált. A pilóták, csapatok, valamint a partnerek új szintre hozzák a közös munkát annak érdekében, hogy megteremtsenek egy nem mindennapi atmoszférával rendelkező versenysorozatot. A fő tartópillér maga az autó, Porsche 911 GT3 Cup; egy limitált gyártású, speciálisan erre a célra tervezett technika. Ez biztosítja a közel azonos feltételeket.

A hétvégék alkalmával a tapasztalt és a fiatal versenyzők egyszerre küzdenek egymással a legjobb pozíciókért, azonban a két korosztálynak külön-külön is van egy összesítése, így az év végeztével három tabella éllovasa emelheti magasba a bajnoki trófeát. A Porsche Mobil 1 Supercup vezeti fel a száguldó cirkusz sztárjait szombaton és vasárnap is.

The Porsche Mobil 1 Supercup is back... - Porsche Mobil 1 Supercup

The Porsche Mobil 1 Supercup is back with racing! It was the perfect weekend for Julien Andlauer as he won the season opener in Barcelona. Watch our...

A 2019-es szezon első versenyhétvégéje szokás szerint Spanyolországban, azon belül is Barcelonában került megrendezésre. A pálya nyomvonala, kialakítása híres az éles kanyarváltásokról, így a versenyeket az intenzív fékhasználat uralta.

A spanyol hétvége szerencsét hozott a francia Julien Andlauernek, hiszen a pole pozíció megszerzését követően ő láthatta meg elsőként a kockás zászlót a nyitóversenyen. Mögötte Ayhancan Güven és Michael Ammermüller értek célba. A Pro Am kategóriában Roar Lindland aratott győzelmet.

A barcelonai verseny végeredménye (TOP-3):

  • Összesítésben: 1.) Julien Andlauer, 2.) Ayhancan Güven, 3.) Michael Ammermüller
  • Újoncok: 1.) Ayhancan Güven, 2.) Max van Splunteren, 3.) Joey Mawson
  • Pro Am: 1.) Roar Lindland, 2.) Nicolas Misslin, 3.) Philipp Sager

Két héttel a barcelonai hétvéget követően festői környezetben kapott helyet a Porsche Mobil 1 Supercup paddockja a Monacói Hercegségben. Egy botanikus kert melletti cirkuszi sátor adott otthont a széria tagjainak, megteremtve ezzel a nem mindennapi atmoszférát, mely magával ragadta a csapatokat és a pilótákat. Mind a 28 Porsche 911 GT3 Cup egymás mellett, a sátorban díszelegtek a hétvége folyamán.

A versenyzői eligazítás az egész versenyhétvége „kezdőrúgása”. A versenyigazgató Peter Roberts ilyenkor tájékoztatja a versenyzőket minden fontos információról, a pálya karakterisztikájáról és a hétvége menetrendjéről. Monacóban természetesen ez is úgy néz ki, mint egy valódi show. Mivel ez nem egy átlagos helyszín, a pilótáknak is jóval több információt kellett befogadniuk saját biztonságuk érdekében.

A futamhétvége koronázatlan királya minden szempontból Ammermüller volt, ugyanis nem csak a szabadedzésen és az időmérőn aratott elsőséget, de a futamon is őt intették le elsőként. A 3,337 kilométeres pályán 1:34.963-as kört kellett megautóznia az első rajtkocka megszerzéséért. A Pro Am kategória leggyorsabbja ezúttal Roar Lindland volt.

First victory of the season for Michael... - Porsche Mobil 1 Supercup

First victory of the season for Michael Ammermüller, two new faces on the podium. Don't miss our highlights of the Porsche Mobil 1 Supercup in Monaco!

„Elképesztően örülök ennek az eredménynek. Gondolom mondanom sem kell, hogy mennyire fontos ezen a pályán az elsőség. Nagyon nehéz itt előzni, szinte lehetetlen. Az időmérőn nagyon nagy volt a forgalom, így sajnos csak egy gyors kört tudtam megtenni, de úgy látszik szerencsém volt”

– értékelte saját teljesítményét a kvalifikáció után a BWT Lechner Racing Team versenyzője.

Ammermüller mögött a Dinamic Motorsport versenyzője, Mikkel Pederson, valamint az MRS GT Racing Team neves tagja, Larry ten Voorde várhatták a rajtot vasárnap, s végül ők is állhattak dobogóra.

A futamon rajt-cél győzelemmel vitézkedő német versenyző – aki két hétvége után 36 pontjával vezeti az összetett értékelést a 30 pontos Güven, a 29 egységgel rendelkező Andlauer és a 28 egységet számláló Pedersen előtt – elképesztő motiváltsággal indul neki a következő versenyhétvégének, mely bő egy hónap múlva kerül megrendezésre Ausztriában, Spielbergben.

A monacói verseny végeredménye (TOP-3):

  • Összetettben: 1.) Michael Ammermüller, 2.) Mikkel O. Pedersen, 3.) Larry ten Voorde
  • Újoncok: 1.) Ayhancan Güven, 2.) Kantadhee Kursiri, 3.) Joey Mawson
  • Pro Am: 1.) Roar Lindland, 2.) Philipp Sager, 3.) Nicolas Misslin

Fotó: Porsche AG

Forrás: Farkas Kitti

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2414863284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása