F1 - RAPORTRA HÍVTÁK A FELTARTÓKAT, BÜNTETÉS LETT A VÉGE

ap-1zene3dcs1w11_news.jpg

Gaslyt és Giovinazzit is beidézték a stewardok a kvalifikáció után, mindkettőjüket megbüntették.

Ugyan a Mercedes kibérelte az első sort idén ötödik alkalommal is, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen eseménytelenül zajlott volna a Monacói Nagydíj időmérő edzése. Előbb Antonio Giovinazzi tartotta fel a Renault német pilótáját, Nico Hülkenberget a Q1-ben a Rascasse-nál, majd a következő szakaszban Pierre Gasly akadályozta úgy a haasos Romain Grosjeant, hogy nem sokon múlt az, hogy egy komolyabb ráfutásos balesetet idézzen elő.

Formula 1 on Twitter

The clock is ticking down on Q2 and Romain Grosjean is on a hot lap... #MonacoGP �� #F1 https://t.co/IyNLaoDcs8

A versenyfelügyelők a kvalifikáció után be is hívták az Alfa Romeo és a Red Bull versenyzőjét is, s miután mindkettejük vétkességét megállapították, úgy döntöttek, hogy az olasz és a francia is háromhelyes rajtbüntetést kap a vasárnapi nagydíjra, továbbá egy büntetőpontot a szuperlicenszébe.

monacothursday13-649777.jpg

Ennek következtében Gasly az 5. helyett a 8. rajtkockából várhatja a rajtot, amivel Kevin Magnussen (Haas), Daniel Ricciardo (Renault) és Daniil Kvyat (Toro Rosso) nyert egy-egy pozíciót. Giovinazzi pedig az 15.-ről esett vissza a 18. helyre, amiből a ferraris Charles Leclerc, valamint a Racing Point versenyzői, Sergio Pérez és Lance Stroll profitáltak.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool, Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1614861938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása