WTCR - MULLERT KIZÁRTÁK AZ IDŐMÉRŐRŐL, MICHELISZ A 3. HELYRŐL INDUL

2d2169de2ebbb8602d967adc48bc8ac4.jpg

Elvették a Lynk&Co-pilóta bravúros Q3-as körét, ebből pedig Michelisz húzhat hasznot.

Ahogyan arról beszámoltunk, a Lynk&Co a BoP-botrány ellenére hármas győzelmet aratott Yvan Muller vezetésével a túraautó-világkupa (WTCR) zandvoorti hétvégéjének vasárnapi időmérő edzésén. A négyszeres világbajnoknak a 2016-os szlovákiai WTCC-futam óta először jött össze a pole, de ennek sem örülhetett sokáig, mivel nagyjából a második, fordított rajtrácsos futam kezdete előtt közölték, hogy törölték a francia 1:44.158-as körét.

A döntés hátterében az áll, hogy Muller autója a Q3-ban túllépte a maximálisan megengedett turbónyomás-értéket. Ezzel az 5. helyre esett a vissza, aminek révén Yann Ehrlacher kezdheti meg az élről a harmadik versenyt (mondhatni, legalább családon belül maradt a pole…), Thed Björk fellépett az első sorba, Michelisz Norbert pedig a harmadik rajtkockát foglalhatja el a BRC-Hyundaijal.

13:15-től jön a fordított rajtrácsos verseny, míg a harmadik futam 16:35-kor veszi kezdetét – mindkettőt élőben nézhetjük az Eurosport 2-n.

Nyitókép: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4314835018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása