WTCR - LÓVÁ TETT MINDENKIT A LYNK&CO, MICHELISZNEK ESÉLYE SEM VOLT MULLERÉK ELLEN
WTCR 2019: Zandvoort - 2. időmérő edzés

e8b13b494d476a5d04859003b24cefb1.jpg

Hiába próbálták visszafogni a négy Lynk&Co-t a BoP hirtelen megváltoztatásával, a kínai autók taroltak a vasárnapi időmérő edzésen is. Yvan Mulleré a pole, mögötte Ehrlacher és Björk zárt, míg Michelisz Norbert negyedik lett – a magyar hiába futotta meg ezredre pontosan a Q2-es idejét, nem tudta felvenni a kesztyűt a kékekkel.

Már a Q1-ben látszódott a túraautó-világkupa (WTCR) második időmérő edzésén Zandvoortban, hogy talán nem jelentett akkora pofont a BoP módosítása és a -2,5% motorerő a Lynk&Co-nak. Az első szakaszt Thed Björk volt a leggyorsabb, Michelisz egy tizeddel maradt el tőle, míg a Q2-ben a szombati futamon győzedelmeskedő svéd holtversenyben Yvan Mullerrel zárt az élen – Björk és a négyszeres világbajnok is 1:44.668-at futott, a szombati nap folyamán rendkívül balszerencsésnek bizonyult Michelisz Norbert pedig 66 ezreddel volt lassabb náluk.

Az utolsó szakaszban pedig tarolt a Lynk&Co-kat futtató Cyan Racing. Először Michelisz gördült pályára a Q3-ban, a magyar pedig megfutotta ugyanazt az 1:44.734-es kört, amit a Q2-ben, de utána jött Björk, Muller és Yann Ehrlacher. Muller egy elképesztően jó kört rakott össze: már az első szektorban három tizedet vert a BRC magyar versenyzőjére, amely különbség a kör végére 580 ezredmásodperc lett. Ezt a szintet még Björk és Ehrlacher sem tudták tartani, ők is nagyjából fél másodperccel maradtak el a francia veterántól, de mindketten befértek Michelisz elé.

6c05d8df2fea343a615f02dcc6007eaa.jpg

Michelisz nem bírt a Lynk&Co-túlerővel, viszont két erős pontszerzésre van kilátása vasárnap. | Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Björk, Muller és Ehrlacher triója, valamint Michelisz mellett még a magyar pilóta márkatársa, Augusto Farfus jutott tovább a Q3-ba. A brazil versenyző többször is belehibázott a körébe, de ezzel az ötödik hellyel így is eddigi legjobb WTCR-időmérőjét zárta.

Elképesztően minimálisak voltak a különbségek (már ha a Lynk&Co-t kivesszük a képből), amit mit sem mutat jobban, hogy Mikel Azconának mindössze három ezreden múlott a Q3-as szereplés, de Nick Catsburgnak is alig három századmásodpercen. Johan Kristoffersson egy szúrópróbaszerű mérlegelés miatt csak egy kört tudott futni a Q2-ben, de ennek ellenére nyolcadik lett, ami a fordított rajtrácsos versenyre egy harmadik rajtpozíciót jelent.

Csapattársa, Benjamin Leuchter zárt mögötte, míg a két SLR-Volkswagen mögött Esteban Guerrieri lett a tizedik, egyúttal a második futam rajtelsője. A bajnokságot vezető argentin mindössze négy ezredmásodperccel ütötte ki csapattársát és egyben legközelebbi riválisát, Néstor Girolamit – így megeshet, hogy Zandvoortból úgy távozik a Münnich Motorsport, hogy versenyzői között kialakulhat egy jelentősebb pontkülönbség. A Q2-ben Rob Huff is pályára gördült, de nem tudott elmozdulni a 12. helyről.

Több nagyobb név is a Q1-es kiesők listájára került. A regnáló bajnok, Gabriele Tarquini a hyundaiosok közül a leglassabb volt, így csak a 14. helyre kvalifikált, megelőzve Jean-Karl Vernay-t, aki hiába lett a legjobb audis, ezzel is csak a 15. pozíciót tudhatja a magáénak. Andy Priaulx a negyedik Lynk&Co-val pedig csak a 17. lett. Nem jutott tovább Tassi Attila sem az időmérő első szakaszából – a KCMG magyarja mindkét vasárnapi versenyt a 21. helyről kezdheti meg, csapattársa, Tiago Monteiro pedig a 23.-ról.

FRISSÍTÉS (12:30): Yvan Muller Q3-as körét törölték – vélhetően amiatt, mert az autója túllépte a megengedett maximális turbónyomás-értéket –, így a francia elbukta a pole-t, ami ezzel Ehrlacher ölébe hullott. Michelisz a harmadik rajtkockába léphet előre, míg a négyszeres világbajnok az ötödik helyre esett vissza.

WTCR - MULLERT KIZÁRTÁK AZ IDŐMÉRŐRŐL, MICHELISZ A 3. HELYRŐL INDUL

Elvették a Lynk&Co-pilóta bravúros Q3-as körét, ebből pedig Michelisz húzhat hasznot.

A második időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2019_ned_q2_q1-q2-q3.jpg

A fordított rajtrácsos viadal 13:15-kor, az utolsó futam pedig 16:35-kor rajtol el. Az eseményeket élőben követhetjük az Eurosport 2-n.

Nyitókép: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6414834774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása