F1 - POLITIKAI OKOKBÓL BUKHAT SÚLYOS MILLIÁRDOKAT A MCLAREN

spain_unbranded_1.jpg

Hiába indult viszonylag jól a 2019-es szezon a McLaren számára, komoly anyagi veszteséggel szembesülhet rövidesen a gárda. Az új brazil elnök ugyanis az állami olajvállalat költségvetésének megnyirbálását az F1-es szponzoráció megszüntetésével kezdené.

Még a tavalyi idény kezdetén jelentette be a McLaren, hogy 2019-től a brazil állami olajvállalat, a Petrobras lesz a csapat egyik főtámogatója. Az ötéves megállapodás a 782 millió brazil reál értékű – ami 150 millió fontnak, azaz 54 milliárd forintnak felel meg –, az anyagi szponzoráción túl pedig magába foglalja a különböző kenőanyagok és az üzemanyag biztosítását.

Azonban azóta nem csak a Dunán folyt le sok víz, de Brazíliában sem állt meg az élet. Az ottani elnök, Jair Bolsonaro a Twitteren ugyanis megerősítette, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a 64%-ban állami tulajdonban lévő Petrobras felbontsa a szerződést a McLarennel. A wokingi gárda a motorsport.com kérdésére nem volt hajlandó kommentálni Bolsonaro megnyilvánulását.

2019spanishgrandprixsaturday_1st2164.JPG

Nem ez lenne az első motorsportos vonatkozású tevékenysége a Petrobrasnak, amit abba kellene hagynia, ugyanis nem olyan régen a nemzeti Seletiva de Kart bajnokság mögül is kiszállt, amelyet 20 éven át támogatott.

A jobboldali politikus – akit az idei év elején választottak meg – pedig nem először szól bele brazil Forma-1-es ügyekbe. Nem olyan régen ugyanis leszögezte, hogy át akarja költöztetni a Brazil Nagydíjat Sao Paulóból Rio de Janeiróba.

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr914835262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása