WTCR - CATSBURG VILLANTOTT, HAJSZÁLLAL CSENTE EL A POLE-T MICHELISZ ELŐL
WTCR 2019: Slovakia Ring - Első időmérő edzés

f98c05c29f7c05e517c5831bfcf92bac.jpg

Sokáig úgy tűnt, hogy Michelisz Norbert egészen nagy fölénnyel megszerezheti a rajtelsőséget a túraautó-világkupa első szlovákiai versenyére, de végül, az utolsó percekben márkatársa, Nick Catsburg letaszította őt az első helyről.

Csepergő esőben vette kezdetét az első időmérő edzés a Slovakia Ringen, a mezőny mégis megúszta szárazon a pályán töltött 30 percet. Azonban már az elejétől fogva úgy tűnt, hogy a száraz idő egyúttal egy unalmas kvalifikációt is eredményezhet, hiszen Michelisz Norbert már az első percekben robbantott egy 2:09.8-as köridővel, majd később egészen 2:09.526-ig tornázta le az idejét.

Azonban a korai dominancia ellenére ez nem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy a BRC-s magyar az élről kezdhesse meg a vasárnap délelőtti, első futamot. Történt ugyanis, hogy az utolsó pillanatokban a szintén hyundaios Nick Catsburg jobban jött ki a szélárnyékozásból, így 28 ezreddel elé került. Michelisznek így be kellett érnie a második hellyel, harmadiknak pedig a kínai Ma Qing Hua kvalifikált.

Az Alfa Romeo-pilóta hátránya a négy tizedet is meghaladta, a meglepetés második sort pedig Daniel Haglöf tette teljessé, miután a PWR Cuprájával századokat vert márkatársára, Tom Coronelre, aki emberemlékezet óta nem zárt ilyen jól időmérő edzésen.

A Comtoyou Racing mókamesterét Kevin Ceccon követte a hatodik helyen, az olasz mögött Jean-Karl Vernay (WRT-Audi), Esteban Guerrieri (Münnich-Honda), Frédéric Vervisch (Comtoyou-Audi) és Mehdi Bennani (SLR-Volkswagen) tették teljessé az első tíz sorrendjét. A listavezető Néstor Girolami épphogy kiszorult a TOP-10-ből, de Gabriele Tarquini csak a 13. lett, míg Augusto Farfus a tizenkilencedik. A brazil pilóta mindössze 27 ezredet adott szabadkártyás márkatársának, Luca Engstlernek.

Katasztrofális időmérőn van túl a Lynk&Co: ugyan Yvan Muller még odaért a 18. helyre, de csapattársai, Thed Björk, Yann Ehrlacher és Andy Priaulx csak az utolsó három rajtkockába tudtak kvalifikálni. A mezőny másik magyar érdekeltsége a három Lynk&Co-n túl Rob Huffot is megverte és a 23. lett, akárcsak a második edzésen.

Az első időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2019_slo_q1.jpg

16:45-től megrendezik a második időmérő edzést is, ami a második és a harmadik verseny rajtrácsát adja – az eseményeket az Eurosport 2-n lehet élőben figyelemmel kísérni. A motoros endurance-világbajnokság jelenléte pedig igencsak rendhagyó módon folytatódik a hétvége, ugyanis szünnapot tart szombaton a WTCR, mindhárom versenyt vasárnap rendezik meg.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2214819046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása