DTM - MOTOGP-ÉLMENŐT ÁLLÍT CSATASORBA AZ AUDI MISANÓBAN

a195306_large.jpg

Meglepő bejelentéssel rukkolt elő szerdán az Audi, miszerint a jövő hónapban, Olaszországban a többszörös gyorsaságimotoros-világbajnoki futamgyőztessel, Andrea Doviziosóval áll rajthoz. Ráadásul az olasz nem vendégpilótaként, hanem beugróként ül a volán mögé, a Forma-1-es kötelezettségei miatt távolmaradó Pietro Fittipaldi helyét ideiglenesen átvéve.

Andrea Dovizioso, a tizenháromszoros MotoGP-futamgyőztes és a Ducati gyári versenyzője a következő hónapban megejtheti DTM-debütálását a privát audis alakulatnál, a WRT-nél. A belga csapatnál a 33 éves versenyző az újonc Pietro Fittipaldi helyére ugrik be, mivel az ifjú brazilnak, mint a Haas hivatalos tesztpilótája, a Forma-1-es kanadai versenyhétvégén van jelenése.

Nem Dovizioso az első sztárversenyző, aki mostanság megfordul a német túraautó-bajnokságban, tavaly ugyanis Mattias Ekström, Alessandro Zanardi és Sébastien Ogier is rajthoz állt egy-egy hétvégén, igaz, „csak” vendégpilótaként.

a195302_medium.jpg

„Imádom az autókat, s szerencsésnek érzem magam, hogy egy Audival versenyezhetek a DTM-ben. Igaz, nehéz lesz időt szakítanom arra, hogy a MotoGP mellett megfelelően fel tudjak készülni, de már várom, hogy egy ennyire magasszintű bajnokságban indulhassak.

Az autó elképesztő, de természetesen teljesen új kihívást fog számomra jelenteni a Desmosedici GP-hez viszonyítva. Annak érdekében, hogy felkészült legyek, már meg is tettem egy rakás kört a szimulátorban.

A misanói pedig egy rendkívül különleges pálya valamennyi olasz versenyző számára, számomra pedig főleg, hiszen tavaly nyerni tudtam itt, egészen hihetetlen módon. Nagyon izgatott vagyok már, a lehetőségért pedig hálával tartozom”

– idézi az Audi sajtóközleménye Andrea Dovizioso gondolatait. Az olasz pilóta – aki kedden már élesben is kipróbálhatta az ingolstadti márka fenevadját, és május 22-23-án is tesztelhet, ráadásul Misanóban – egyébként jelenleg a harmadik helyet foglalja el a MotoGP egyéni kiírásban, négy futam után a 19-ből.

a195304_medium.jpg

Dovizioso számára nem annyira idegen az autóversenyzés, mint amennyire első látásra tűnik: korábban, 2016-ban részt vett a Lamborghini Super Trofeo World Final valenciai versenyén, ráadásul kategóriájában, a Pro Am-ben nyerni is tudott.

Érdekességként pedig említésre méltó, hogy a Ducati Audi égisze alá tartozik, még ha csak közvetlenül is. 2012-ben ugyanis a Lamborghini felvásárolta a Ducatit, a sportautógyártó pedig az Audi leányvállalata.

Fotó: Audi Motorsport Communications

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2814814608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása