W SERIES - TÖRTÉNELMI PILLANAT: ELRAJTOLT AZ ELSŐ NŐI FORMULAAUTÓS BAJNOKSÁG
W Series 2019: Hockenheimring (összefoglaló)

w6i3200.jpg

A DTM betétprogramjaként, a Hockenheimringen megrendezték a W Series első fordulóját, amin Jamie Chadwick mindent vitt. A brit pilótahölgy részéről komoly dominanciára számíthattunk a szabadedzések és az időmérő edzés tükrében, a verseny menetének köszönhetően nem teljesen bizonyosodott be a papírforma.

A szabadedzéseken Keszthelyi Vivien is pályára lépett. | Fotó: W Series Media

w6i1352.jpg

A pénteki edzéseken a tizennyolc állandó versenyző mellett a széria hivatalos tartalékversenyzői, Keszthelyi Vivien és Sarah Bovy is részt vettek – a magyar az első gyakorláson 17. lett, a másodikon azonban nem futott érdemi mért időt, a belga pedig egy 11. és egy 19. hellyel zárta a napot.

Az élen mindkét tréninget Jamie Chadwick, az MRF Challenge regnáló bajnoka végzett – az FP1-en a finn Emma Kimiläinen és Fabienne Wohlwend követték őt, akárcsak az esős FP2-n. A két tréning folyamán többször is előkerültek a piros zászlók; az esős időjárás miatt Tasmin Pepper és Jessica Hawkins is kicsúszott a kavicságyba.

Hasonlóan a második edzéshez, a kvalifikáción is az eső volt az úr, Jamie Chadwick pedig a leggyorsabb. A 20 éves versenyző egyedüliként tudott bemenni 2 perc alá a maga 1:58.894-es körével, a második Wohlwend lett, 2:00.624-gyel. A harmadik Sarah Moore lett, Kimiläinen és Marta García végeztek mögötte.

w6i3032.jpg

Chadwick mindent megnyert az első hétvégén, amit csak lehetett. | Fotó: W Series Media

A verseny nedves körülmények között vette kezdetét, de a folytatásban folyamatosan száradt fel a pálya. A pole-ból Chadwick jól rajtolt, de a hajtűkanyarban lesodródott az ideális ívről – fékhiba miatt –, így Moore nyomás alá tudta helyezni, majd a vezetést is átvette.

Nemsokára a széria történetének első biztonsági autós fázisára is sor került, Megan Gilkes és Kimiläinen balesete miatt. Az újraindításnál Jamie Chadwick visszaszerezte az első helyet, sőt, az ex-GP3-as Alice Powell is megelőzte egy körrel később Moore-t.

2019 W-Series Hockenheim - Gilkes Crashes into Kimilainen

FOLLOW ME - Instagram - https://www.instagram.com/ncal46_16/ Twitter - https://twitter.com/NCAL41

Az első W Series verseny dobogósai. | Fotó: W Series Media

w6i3349-1.jpg

A verseny hátralévő részében Powell folyamatosan üldözte Chadwicket, féltávnál lemaradt, s Garcíával szemben kellett védekeznie. Így Chadwick kisebb előnyt tudott kiépíteni, s behúzta a W Series első versenyét. Powell-nek be kellett érnie a második hellyel, Garcíának pedig a harmadikkal.

Beitske Vissert intették le negyedikként, Moore végül az ötödik helyig csúszott vissza, Wohlwendet – aki elrontott rajtja miatt csúnyán visszaesett – viszont már fel tudta tartóztatni. Miki Koyama a 17. rajtkockából zárkózott fel a hetedik helyre, míg Pepper a 16.-ról a 8.-ra, az első tíz sorrendjét Gosia Rdest és Caitlin Wood tették teljessé.

Május 17-18-án, Zolderben rendezik meg a W Series második versenyét.

A hockenheimi verseny végeredménye:

W Series on Twitter

WRace1 classification! #WSeries

Nyitókép: W Series Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3114810856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása