TCR EU - BRICHÉ NYERT AZ ESŐKÁOSZBAN, NAGYNAK ÖSSZEJÖTT A DOBOGÓ
TCR Europe 2019: Hungaroring - Második futam

lrm_export_648443360521887_20190428_151558303.jpeg

Egy lenyűgöző rajtot követően még a győzelemre is volt esélye, de végül be kellett érnie a harmadik hellyel Michelisz Norbert csapatának, a M1RA-nak a színeiben versenyző Nagy Dánielnek. A kaotikus esőfutamon a rutinos Julien Briché győzedelmeskedett a Peugeot-val.

Szemerkélő esőben rajtol el a TCR Európa-kupa mezőnye a fordított rajtrácsos, második futamon. Az indulásnál Santiago Urrutia beragadt, majd kisvártatva Nagy Dániel tört az élre. Mögötte Julien Briché megcsúszott a 2-es kanyarban, amiből Urrutia és Dušan Borković tudott profitálni.

A kör végén azonban pályára gördült a biztonsági autó, mert a célegyenesben a kelet-európai kupában versenyző Jáchym Galáš törte össze a Volkswagenjét, a 3-as kanyar kijáratánál pedig John Filippi csúszott neki nagyon csúnyán a gumifalnak a Vuković Motorsport Renault-jával. Rudi Pešović számára is véget ért a futam idő előtt, de legalább az Audija egyben maradt, ellenben Gianni Morbidelli Volkswagenjével, amely szintén nem úszta meg ép bőrrel az első kört.

lrm_export_647441557210582_20190428_143716820.jpeg

John Filippi Renault-jával akkorát esett, hogy az autó hátuljával felült az egyik leborított gumibálára. | Fotó: Kacskovics Mihály Béla

lrm_export_647866292562600_20190428_144700064.jpeg

Az a bal hátsó futómű is látott már szebb napokat... | Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Az ötödik kör elején jelentek meg újra a zöld zászlók, egy kör múlva Briché, Borković és Urrutia találtak egymásra a második helyért harcolva; a két felvonásból álló küzdelmet a JSB Compétition pilótája nyerte.

Briché folytatta a felzárkózást, hamarosan utolérte Nagyot, majd a 8. körben körbe is autózta az Alesi-kanyarban. Eközben a Comtoyou Racing ifjú belgája, Gilles Magnus is kapaszkodott felfelé, a következő körben ő is utat talált Audijával Nagy mellett.

Az utolsó körök menetét több ütközés is tarkította, aminek eredményeként szinte már parkoló nyílt a pálya szélén. Többek között Natan Bihelnek, Jimmy Clairet-nek és Alex Morgannek is fel kellett adnia a versenyt.

lrm_export_648469819991154_20190428_151624762.jpeg

Briché nyert, Nagy Dániel pedig szintén pezsgőzhetett. | Fotó: Kacskovics Mihály Béla

1.6 másodperces előnnyel Briché behúzta a második futamot, ami némi szépségtapasz a franciának, akiről időközben kiderült, hogy kizárták az első versenyről, amiért az autója könnyebb volt a megengedettnél. Magnus ért célba másodikként, Nagy pedig az előzetes várakozásoknak megfelelően dobogóra állt hazai közönsége előtt.

Borković lett a negyedik márkatársa, Nelson Panciatici, valamint Santiago Urrutia és Stéphane Lémeret előtt. Josh Files volt a nap hőse, aki azt követően, hogy egy technikai malőr miatt csak a depóból vághatott neki a futamnak, a nyolcadik helyen ért célba a 37.-ről, az első tíz Maxime Potty-val és Davit Kajaiaval egészült ki.

Az első verseny győztese, Mat’o Homola csak a 11. lett, míg Luca Engstler a másik M1RA-Hyundaijal a mezőny végéről a 12. helyig zárkózott fel.

A versenyt követően több ügyben is vizsgálódtak a stewardok, de végül helybenhagyták a végeredményt.

Négy hét múlva, a Hockenheimringen folytatódik a bajnokság. Az egyéni összetettet Magnus és Panciatici holtversenyben, 57-57 ponttal vezetik, tőlük 3-3 egységgel van lemaradva Homola, Nagy Dani és Borković, további kettővel Files.

A második futam végeredménye:

null

null

Nyitókép: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6814794080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása