TCR EU - HYUNDAI-DOMINANCIA AZ IDŐMÉRŐN, NAGY DANI A TOP-10-BE KVALIFIKÁLT
TCR Europe 2019: Hungaroring - Időmérő edzés

lrm_export_603041414927773_20190427_165731819.jpeg

Egyeduralkodó volt a Hyundai a TCR Európa-kupa hungaroringi időmérő edzésén, ugyanis az első két rajtsort kibérelte a rajtrácson. Mat’o Homoláé a pole, Nagy Dani pedig nyolcadik lett.

Nem sokat kellett várni rá, hogy először előkerüljön a piros zászló a kvalifikáción, ugyanis Luca Engstler a célegyenes végén ütközött a M1RA-Hyundaijal – így az ázsiai és maláj TCR-széria bajnokáról kijelenthető, hogy több mint valószínű, hogy mindkét versenyt a rajtrács hátsó részéből kezdi majd meg.

A folytatásban a Q1-et az M Racing franciája, Nelson Panciatici zárta az élen 1:53.064-gyel, mögötte a WRT-s Gilles Magnus és Julien Briché lett a második, illetve a harmadik. Összesen nyolc Hyundai jutott tovább a Q2-ben a tízből, melléjük csatlakozott Briché a Peugeot-jával, Magnus, Santiago Urrutia, illetve John Filippi a Vuković Motorsport Renault-jával. Ami a dél-koreai márkát illeti, Engstleren kívül Luca Filippinek nem sikerült még a továbbjutás; az olasz első futamát a 18. helyről várhatja.

A kelet-európai bajnokság résztvevői közül ismételten Milovan Vesnić lett a legjobb, aki a 25. időt futotta meg.

lrm_export_603081487298080_20190427_165811892.jpeg

Az időmérő második szakaszában nagyon komoly tempót diktált a Hyundai, Mat’o Homola vezetésével négy i30-as zárt az első négy helyen. A szlovák Target-pilóta 1:53.049-es idejénél mindössze 99 ezreddel bizonyult lassabbnak Nelson Panciatici, de még ez sem volt elegendő a második helyhez, mert az utolsó pillanatokban Andreas Bäckman megelőzte őt.

Josh Files jött be negyediknek, mögötte Gilles Magnus (WRT-Audi), Julien Briché (JSB-Peugeot) és Jessica Bäckman (Target-Hyundai) zártak. Nagy Dániel a 8. helyet szerezte meg Michelisz Norbert csapatának színeiben, mögötte a márkatárs Dušan Borković és Urrutia tették teljessé a TOP-10-et, megelőzve Natan Bihelt és Filippit.

Utólag két versenyzőt is elkezdtek vizsgálni, amiért sárga zászlós fázis alatt javítottak a köridejeiken, így azt még homály fedi, mi lesz a sorsa Viktor Davidovskinak és Gianni Morbidellinek.

Az első verseny vasárnap 11:25-kor rajtol el, amit élőben közvetít a TCR hivatalos YouTube-csatornája, továbbá a Sport 2.

Eredmények hamarosan!

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4114789386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása