TCR EU - A MÁSODIK HELYEN KEZDETT NAGY DÁNIEL A HUNGARORINGEN
TCR Europe 2019: Hungaroring - Első szabadedzés

lrm_export_594721191141022_20190427_110825632.jpeg

Túl van első 2019-es szabadedzésén a kelet-európai TCR-ével kiegészült TCR Európa-kupa mezőnye, Nagy Dániel pedig a második helyen zárt, mindössze 5 századdal lemaradva márkatársától, Nelson Panciaticitől.

Magyar szempontból remekül indult a TCR Európa-kupa hungaroringi nyitánya, ugyanis a M1RA versenyzője, Nagy Dániel a második legjobb körrel nyitott az első szabadedzésen. A 21 éves magyar pilóta csupán 53 ezredmásodperccel maradt el az M Racing Hyundaiját terelgető Nelson Panciatici által felállított, 1:53.761-es szintidőtől.

A francia versenyzőhöz képest egy tizeden belül zárt Tassi Attila tavalyi csapattársa, Josh Files, aki a harmadik helyen zárva megelőzte a Comtoyou Racing belgáját, Gilles Magnust, valamint a némi meglepetésre második legjobb Target-Hyundai-pilótaként az ötödik helyen végző Jessica Bäckmant.

A svéd pilótahölgyet csapattársa, a szlovák Mat’o Homola követte, míg az első tíz az egykori világbajnoki futamgyőztes Gianni Morbidellivel (WestCoast-Volkswagen), Andreas Bäckmannel (Target-Hyundai), Luca Engstlerrel (M1RA-Hyundai) és Aurélien Comte-tal (DG-Peugeot) lett teljes.

A kelet-európai mezőnyből Jáchym Galáš zárt a legelőkelőbb helyen, a 37 fős mezőnyben a 27. lett. Eredetileg a TCR Europe és a TCR Eastern Europe együttesen 38 autós rajtrácsot hozott volna össze, de az utolsó pillanatban Stian Paulsen anyagi okokra hivatkozva lemondta a hungaroringi szereplést.

Az időmérő edzést magyar idő szerint 16 órától rendezik meg.

Az első szabadedzés végeredménye (TOP-30):

tcr_eu_2019_hun_fp1.jpg

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3314788832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása