WEC - ALONSO LE MANS UTÁN TÁVOZIK A TOYOTÁTÓL?

wec_2018-2019_rd_054.jpg

Úgy fest, a kétszeres Forma-1-es világbajnok tovább menetel a Tripla Korona felé, s miután a Le Mans-i győzelem megvan, a következő szezonban már nem fog versenyezni az endurance-világbajnokságban.

Mint az ismeretes, balul elsült utolsó F1-es éveit követően arra az elhatározásra jutott a széria 2005-ös és 2006-os világbajnoka, Fernando Alonso, hogy hátat fordít a száguldó cirkusznak, és azt tűzi ki célul magának, hogy Graham Hill után ő legyen a második versenyző a motorsport történetében, aki megnyeri a Monacói Nagydíjat, a Le Mans-i 24 órást, valamint az Indy 500-at.

Még Forma-1-es pályafutása során kipipálta a monacói győzelmet a spanyol, aki azzal, hogy a WEC szuperszezonjára leigazolt a Toyota LMP1-es csapatához, és annak színeiben megnyerte a franciaországi egynapos versenyt, mindössze egy lépésre van attól, hogy beteljesítse a Tripla Koronát.  

Ehhez már csak a tengerentúli siker hiányzik, aminek megszerzése érdekében idén másodjára próbál Indianapolisban, de sokakat leginkább már az foglalkoztat, hogy mivel fog a jövőben foglalkozni Alonso, aki a nagyérdeműt az elmúlt hónapokban többek között a Toyota Dakar-autójának tesztelésével is csigázta.

wec_2018-2019_rd_069.jpg

A 37 éves versenyző eddig még nem zárkózott el annak lehetőségétől, hogy a jövőben, akár már 2020-ban, versenyképes ajánlat esetén visszatérjen a Forma-1-be, vagy teljes szezont fusson az IndyCarban, de minden jel arra mutat, hogy a WEC-ben nem tervez hosszabb távra.

A motorsport.com úgy értesült ugyanis, hogy Alonso nem hosszabbítja meg a japán gyártóval kötött szerződését a 2019/2020-as szezonra, helyét pedig a Porschével kétszer is a csúcsra törő Brendon Hartley veheti át, aki állítólag még a jelenlegi szezon végén csatlakozhat a csapathoz tartalékosként, Sébastien Buemi és Kazuki Nakajima oldalán.

A szakportál megkeresésére a Toyota nem fűzött kommentárt egyik spekulációhoz sem, csupán annyit erősített meg, hogy rövidesen megerősítik jövő évi versenyzőiket.

Fotó: Toyota Gazoo Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1714777342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása