F1 - MOTORCSERÉK ARMADÁJA KÍNÁBAN

gp_di_cina_2019_venerd.jpg

Csak a Mercedes maradt ki a sorból, többen pedig máris a büntetés kapujába kerültek.

Mint az ismeretes, Charles Leclerc drámai módon vesztette el élete első Forma-1-es győzelmét két héttel ezelőtt, Bahreinben, ugyanis a belsőégésű motorban egy korábban még nem látott meghibásodás az utolsó körökben 6 másodperccel lassította vissza körönként.

A monacói autójában Sanghajban, az első edzésen máris az ominózus alkatrész üzemelt, azonban a motorkomponens-cserét így sem úszta meg. Leclerc ugyanis új vezérlőelektronikát kapott, akárcsak csapattársa, Sebastian Vettel, valamint a Haas versenyzői, Romain Grosjean és Kevin Magnussen.

Évente pedig csak két egység használható fel büntetlenül ebből a komponensből, vagyis amennyiben a négy versenyző közül valamelyiknek új vezérlőelektronikára lesz szüksége, az automatikusan rajtbüntetést von maga után. Az Alfa Romeo pilótái nem kapták meg az új fejlesztést.

ac65-451f-8c47-474badb43c5b_2aef9dc2a4dc8b4f1d14021fcce22e2d0023c4bb.jpg

Mindeközben immár valamennyi Renault-erőforrással szerelt autóba új MGU-K, azaz mozgásienergia-visszanyerő rendszer került be az előző két hétvége során felmerült műszaki fiaskókat – köztük a gyári Renault bahreini dupla betlijét – követően, amit Carlos Sainz Jr. még Bahreinben megkapott.

Nico Hülkenberg Renault-jába pedig új belsőégésű motort, turbófeltöltőt és MGU-H-t, vagyis hőenergia-visszanyerő rendszert is beszereltek.

ap-1yzqfaw3n2111_news.jpg

A Hondánál is meg kellett ejteni egy cserét, méghozzá az elsőt 2019-ben: Daniil Kvyat Toro Rossójába új belsőégésű erőforrást helyeztek be az első szabadedzést követően egy az alatt észlelt hiba miatt.

Fotó: formula1.ferrari.com, Renault Media, Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr514761098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása