DTM - ROSBERGET MEGKERESTE AZ AUDI, DE…

img_2715.JPG

A 2016-os Forma-1-es világbajnok visszautasította az ingolstadti gyártó ajánlatát, így nem fog felbukkanni szabadkártyásként a német túraautó-bajnokság (DTM) egyes versenyein.

Nico Rosberg azok után fordított hátat a versenyzésnek, hogy három évvel ezelőtt, harmadik nekifutásra legyőzte Lewis Hamiltont, elorozva előle a Forma-1-es bajnoki címet. Azonban ennek ellenére aktív szereplője maradt a motorsportnak: saját gokartcsapatot is indított már, a Formula-E-ben pedig részesdése van.

Kiderült, hogy a németnek idén újra lehetősége lett volna visszatérni a volán mögé, ugyanis az Audi motorsportrészlegét irányító Dieter Gass felajánlotta neki, hogy néhány DTM-versenyen rajthoz állhat, mint szabadkártyás versenyző. A német erről a motorsport.com hasábjain mesélt részletesebben:

„Az Audi részéről Dieter Gass megkérdezte, hogy lenne-e kedvem indulni egy futamon vendégpilótaként, de visszautasítottam. Csak móka kedvéért belemennék, de már fizikailag nem vagyok olyan állapotban. Amíg a Forma-1-ben versenyeztem, nagyon sokat kellett edzenem kézre és karra. Azóta viszont elengedtem magam.”

Korábban nem volt igazán jellemző, hogy szabadkártyával induljanak a DTM-ben, viszont tavaly mindhárom gyártó – az Audi, a BMW és a Mercedes is – indított egy-egy pilótát: a hockenheimi szezonnyitón a kétszeres bajnok Mattias Ekström állt rajthoz az Audival, Misanóban a legendás Alessandro Zanardi vezette a BMW hetedik autóját, a Red Bull Ringen pedig Sébastien Ogier versenyzett a Mercedesszel.

A sorozat főnöke, Gerhard Berger pedig már azt is kitűzte célul, hogy további sztárversenyzőket csábítson a német túraautó-bajnokságba egy-egy futam erejéig, mint például Sebastian Vettelt vagy Lewis Hamiltont.

Rosberg azonban úgy véli, hogy túlságosan optimista az ex-F1-es osztrák pilóta:

„Szerintem ez nem lehetséges. Túl sok dolguk van, és azokra kell fókuszálniuk. Nem tudnak a DTM-ben indulni jelenleg.”

A német pilóta azt is hozzátette, hogy szerinte a Formula-E-ből kellene invitálni néhány versenyzőt. Példaként fel is hozta Lucas di Grassi, Daniel Abt, a DTM-ben korábban már megfordult Antonio Félix da Costa és Alexander Sims nevét.

A globális szakportál azonban úgy értesült, szinte biztos, hogy a ralikrosszos pályafutását befejező Ekströmöt viszontlátjuk.

Fotó: Schneider Erika Photography

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8814749401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása