WTCR - CATSBURG DRÁMÁJA UTÁN TARQUINIÉ AZ ELSŐ HYUNDAIOS GYŐZELEM
WTCR 2019: Marokkó - Második futam

51f50b92cc620c34ce3f66666d0777ec.jpg

Többnyire eseménytelen versenyt hozott a WTCR második viadala Marokkóban, a győzelemről is egy drámai fordulat döntött féltávnál, ami így Gabriele Tarquini ölébe hullott. Mindkét magyar versenyző két pozíciót javított rajthelyéhez képest, Michelisz 12. helyével újabb pontokat szerzett.

Teljesen sima rajtot produkált a túraautó-világkupa mezőnye a második marrakeshi versenyen is. A piros lámpák kialvását követően Nicky Catsburg és Gabriele Tarquini megőrizték az első két helyet Jean-Karl Vernay előtt, miközben Michelisz Norbert pozíciója sem változott, csak a rajtprocedúrát megelőzően. Történt ugyanis, hogy Gordon Shedden öthelyes rajtbüntetést kapott, amiért az időmérőn figyelmen kívül hagyta a sárga zászlókat, amivel a skót a 12.-ről a 17. helyre esett vissza – ezzel a magyar a 15. helyett a 14. rajtkockából rajtolhatott.

Ugyanez az első kör teljes egészéről már nem volt elmondható, ugyanis a 7-es kanyarban Tom Coronelt Shedden, míg Rob Huffot Mehdi Bennani lökte meg, majd a kör végén a marokkói ki is hajtott a depóba, aki így egy újabb hazai versenyét fejezte be idejekorán.

A következő körök a technika óvásának jegyében (kevésbé szofisztikáltan fogalmazva: vonatozással) teltek, ám a 10. kör végén berendelték a biztonsági autót, ugyanis Catsburg vezető helyen haladva és minden bizonnyal műszaki hiba miatt falba tette a BRC-Hyundait! Ezzel Tarquini átvette a vezetést, a második helyre Vernay, a harmadikra pedig Yann Ehrlacher kapaszkodott fel.

A 15. körben folytatódhatott a verseny; ekkora Michelisz Norbi már a 12. helyen autózott köszönhetően annak, hogy a biztonsági autós szakasz alatt Ma Qing Hua pont előtte haladva kapott defektet, ami miatt a kínai Alfa Romeo-versenyzőnek ki kellett jönnie a boxba.

Az utolsó körökben még Mikel Azcona próbálta szorongatni Esteban Guerrierit a negyedik pozícióért, Tiago Monteiro pedig Yvan Mullert a hetedikért, de a leintésig már nem változott a sorrend.

Gabriele Tarquini, a világkupa tavalyi bajnoka húzta be a második futamot és egyben a Hyundai idei első győzelmét, Vernay és Ehrlacher a dobogón, mögöttük még Guerrieri, Azcona, Thed Björk, Muller, az utolsó versenyen az élről rajtoló Frédéric Vervisch és Néstor Girolami fért be az első tíz közé.

Michelisz Norbinak ezúttal is jól jött, hogy immár az első tizenöt helyezett szerez pontot egy-egy futamon, ugyanis ennek köszönhetően a 12. helyével újabb négy ponttal gazdagodott. A magyar – akiről az Eurosport közvetítésében kiderült, hogy influenza hátráltatja a munkáját – előtt Augusto Farfus ért célba, a pontszerző zóna pedig Andy Priaulx-lal, Tom Coronellel és Gordon Sheddennel lett teljes. Tassi Attila rajtpozíciójához képest két helyet javított, huszadikként intették le.

A harmadik és egyben utolsó futamot 19:15-től bonyolítják le, amit az Eurosport 1 szintén élőben közvetít.

A második futam végeredménye:

wtcr_2019_mar_r2.jpg

Fotó: Frederic Le Floc'h / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4114747269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása