F1 - KORÁBBAN NEM TAPASZTALT HIBA FOSZTOTTA MEG LECLERC-T A GYŐZELEMTŐL

d3zgtztx4aafm02.jpg

A Ferrari megvizsgálta maranellói főhadiszállásán Charles Leclerc rakoncátlankodó motorját, és kiderült, pontosan mi darálta be a monacói versenyző győzelmi esélyeit Bahreinben.

Ahogyan arról már beszámoltunk, kettős Mercedes-győzelem született Bahreinben, miután az utolsó 10 körben elromlott a versenyben addig vezető Charles Leclerc autója, ami miatt a korábbi GP3- és Forma-2-bajnok csak harmadikként zárt.

Eleinte MGU-H-problémára gyanakodtak a Ferrarinál, de az olaszok szinte már a leintés után leszögezték, hogy a hiba forrása a belsőégésű motorban keresendő, de ennél részletesebb diagnózissal nem tudtak szolgálni, egészen a hétvége elejéig.

Pénteken, a csapat maranellói központjában eszközölt vizsgáltokat követően megállapították, hogy a belsőégésű erőforrás egyik hengerének befecskendezője mondta fel a szolgálatot, és okozta ezáltal a drámát.

Közleményében a Ferrari felfedte, hogy korábban ilyen jellegű komponenshibával még nem találkoztak; azonban a malőr orvosolható, így a tervek szerint Leclerc Kínában már újra tudja használni a sivatagban ominózussá vált V6-ost, amiben ráadásul még komponenst sem kell cserélni.

Fotó: Scuderia Ferrari / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6214747691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása