WTCR - AZ IDŐMÉRŐN ÚSZOTT EL TASSI DEBÜTÁLÓ VERSENYE

22b29b76dfcbc412a7813a679a9c71af.jpg

A sorozat eddigi legfiatalabb versenyzőjeként ejthette meg bemutatkozását a túraautó-világkupában Tassi Attila. Azonban a KCMG magyarjának napja nem a várakozásoknak megfelelően alakult, viszont bízik a pozitív folytatásban.

Megkapta a nagy lehetőséget a 2019-es szezonra Tassi Attila, és a TCR Európa-kupa helyett már a WTCR mezőnyében képviselheti a KCMG színeit. „Az első nap az iskolában” azonban nem a 19 éves versenyző szája íze szerint alakult – már eleve azzal hátrányból indult, hogy korábban még nem versenyzett a marrakeshi pályán.

Így a szabadedzések elsősorban a tanulásról szóltak, amiket a 24., illetve a 18. helyen zárt, majd az időmérőn kétszer is leszorították a pályáról, aminek következtében a rázókő megrongálta a splittert. Ezzel Tassi számára tíz perccel a leintés előtt véget ért a kvalifikáció, amit utolsóként zárt, Yvan Muller motorcsere miatt rajtbüntetése miatt viszont a 25. rajtkockából várhatta a rajtot.

A versenyen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, ám két körrel a verseny vége előtt elszállt a fék a Hondájában, és a célegyenes végén kicsúszott – mindennek ellenére célba tudott érni, a 19. lett.

A leintés után Tassi a médiacsapata által kiküldött sajtóközleményben lenyilatkozta, hogy még a pontszerzés sem lett volna elképzelhetetlen, amennyiben nem a mezőny végéről kellett volna rajtolnia az előzési pontokban nem éppen bővelkedő marokkói utcai aszfaltcsíkon:

„Kissé csalódott vagyok, nem ilyennek képzeltem az első szereplésemet a WTCR-ben. Ha nem sérül meg az autó az időmérőn, és emiatt nem kellett volna az utolsó rajtkockából indulnom, szerintem bekerülhettem volna az első 15-be is. Több van bennem ennél, remélem holnap lesz lehetőségem megmutatni.”

Csapattársa, a Forma-1-es múlttal rendelkező Tiago Monteiro számára már sokan jobban indult a szezon. A súlyos balesete és több mint egy évnyi kényszerpihenője után visszatért portugál a 7. helyre kvalifikálta magát, s miután Jean-Karl Vernay-t megbüntették az Andy Priaulx-lal szembeni keménykedéséért, hatodikként rangsorolták.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2214744725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása