F1 - JÖN SCHUMACHER ELSŐ ÉLESEBB BEVETÉSE - ÍME, A BAHREINI TESZTBEOSZTÁSOK!

_r3i2753_1.jpg

Bahreinben rendezik 2019 első szezonközi F1-es tesztjét, ahol több ifjú pilóta is pályára gördülhet – közülük a legnagyobb név kétségkívül Mick Schumacher, de a német tavalyi ellenfele, Dan Ticktum is tesztelni fog többek között.

Nem ért véget a munka a csapatok számára Bahreinben a vasárnapi verseny leintésével, ugyanis a következő két napban, kedden és szerdán lebonyolítják az idei első idényközi gyakorlást. Több csapat is alkalmaz majd zöldfülűeket a gyakorlás folyamán, hiszen a szabályzat megköveteli, hogy a négy napból kettőt olyan pilóták számára kell biztosítani, akinek nincs két F1-es versenynél nagyobb tapasztalata.

ap-1yvbscgd91w11_news.jpg

S miután nem nullkilométeres újoncokat ír elő a szabálymagyarázat, ezt a kiskaput többen is kihasználják. A Toro Rosso speciel mindkét napra Alexander Albont osztotta be – jóllehet, ebben az is a faenzai alakulat segítségére volt, hogy a Pirelli egyik tesztautóját is ők fogják biztosítani, ami Daniil Kvyat, a másik állandó versenyző fog vezetni. A mezőny másik újoncát George Russellt pedig egyik nap a Williams volánjánál láthatjuk, a második napon viszont már a Mercedesénél, amiben Lewis Hamiltont váltja.

Először tesztelhet aktuális F1-es gépet a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick, aki kedden a Ferrarival, szerdán az Alfa Romeóval fog tesztelni – az SF90-est szerdán Sebastian Vettel veszi át tőle, azt viszont még nem tudni, hogy kit ültet az autójába az Alfa Romeo az első napon.

Ezen túl a Red Bull, a Renault, a Haas és a Williams is lehetőséget ad tesztpilótájának, azaz Dan Ticktumnak, Jack Aitkennek, Pietro Fittipaldinak és Nicholas Latifinek. Igaz, a Forma-2-es tabella második helyén álló kanadai csak egy fél napot fog kapni, ugyanis Robert Kubicával kell majd osztoznia az FW42-esen.

m188007.jpg

Az ifjoncok mellett pedig több rutinosabb aktív F1-es is pályára lép – például Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz Jr., valamint a Racing Point pilótái, míg Fernando Alonso a McLarennél a Pirelli munkáját fogja segíteni.

A bahreini tesztbeosztások:

Csapat 2019. április 2., kedd 2019. április 3., szerda
Mercedes Lewis Hamilton George Russell
Ferrari Mick Schumacher Sebastian Vettel
Red Bull Max Verstappen Dan Ticktum
Renault Daniel Ricciardo Jack Aitken
Haas Romain Grosjean Pietro Fittipaldi
McLaren Carlos Sainz Jr. Lando Norris
Pirelli-tesztautó Fernando Alonso
Racing Point Lance Stroll Sergio Pérez
Alfa Romeo ??? Mick Schumacher
Toro Rosso Alexander Albon
Pirelli-tesztautó Daniil Kvyat
Williams George Russell délelőtt: Robert Kubica
délután: Nicholas Latifi

 

Fotó: FIA Formula 2 Media, Red Bull Content Pool, Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5814733127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása