F1 - HIVATALOS: ELŐSZÖR A FERRARIVAL FOG TESZTELNI MICK SCHUMACHER

fiaf3-1536507619_2.jpg

Kedden délelőtt pont került a hosszas találgatások végére, ugyanis bejelentették, hogy a jövő héten esedékes évközi teszten, Bahreinben Mick Schumacher az első napon a Ferrarival, a másodikon pedig az Alfa Romeóval gördül pályára.

Az elmúlt napokban több nemzetközi szakportál is lehozta a hírt, miszerint jövő héten, Bahreinben Mick Schumacher először tesztelhet Forma-1-es autót; és ugyan eleinte a pletykák csak azt rebesgették, hogy csak az Alfa Romeo 2019-es gépét vezetheti, egy idő után a Ferrari is képbe került.

A hivatalos megerősítésre pedig csak kedd délelőttig kellett várni, aminek értelmében a 20 éves német  egy hét múlva először a Ferrarinál – aminek színeiben édesapja, Michael Schumacher 2000 és 2004 között öt világbajnoki címet nyert – tesztelhet, majd egy nappal rá az Alfa Romeo C37-esét viheti pályára.

„Magától értetődően több mint izgatott vagyok, és szeretnék köszönetet mondani a Ferrarinak a lehetőségért. Már nagyon várom, mert tudom, hogy nagyszerű élmény lesz” – kommentálta a hírt az ifjabb Schumacher, aki idén a Forma-2-ben indul a Premával, miután tavaly behúzta a Forma-3-as Európa-bajnokságot.

„Pillanatnyilag tudatosan összpontosítom a gondolataimat egyrészt a tesztre, de az is izgatottsággal tölt el, hogy első Forma-2-es futamomnak nézek elébe, így elsősorban az előttem álló hétvégére szeretnék fókuszálni 100 százalékosan.”

Schumacher szerdán a csapat állandó versenyzője, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel váltja a Ferrari SF90-es volánjánál a gumiteszten. Az Alfa Romeo azt még nem közölte, hogy ki fogja vezetni a C38-ast kedden – viszont azt igen, hogy a barcelonai évközi teszten az egyik napot az a Callum Ilott kapja meg, aki Schumacherrel egyetemben a Forma-2-ben versenyez idén, illetve a Ferrari Versenyzői Akadémia tagja.

„Határozottan hiszünk a Ferrari Versenyzői Akadémia értékeiben, amelyre egy, tehetséges ifjoncoknak számára megalkotott, magas színvonalú edzésprogram. Ennek bizonyítéka az, hogy versenyzői üléshez jutott csapatunkban Charles Leclerc. Így örömünkre szolgál, hogy Micknek és Callumnak lehetőséget adhatunk arra, hogy Forma-1-es autót vezessenek. Mick, aki januárban csatlakozott az FDA-hez, és Callum, aki már 2017 óta velünk van, határozottan olyan versenyzők, akiknek felfelé ível a pályájuk, és hiszem, ezen a ponton hasznos lehet számukra az, hogy egy hivatalos teszt keretében autóba ülhetnek” – tette hozzá Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

Fotó: FIA F3 EB Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5414717667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása