F1 - A NYÁRI SZÜNET ELŐTT FUTAMOT NYERNE A RED BULL-LAL A HONDA

ap-1yrdrt1fh2111_news.jpg

Még nagyobb babérokra törne a japán motorgyártó azt követően, hogy jól indult a Red Bull-lal való együttműködés: a következő cél a futamgyőzelem, ráadásul még a nyári szünet előtt.

Max Verstappen az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon elért harmadik helyével ő az első versenyző, aki a 2008-as Brit Nagydíj óta Honda-motoros autóval eljutott a dobogóig. A Red Bull-lal kötött „házasságának” eredményes kezdete természetesen azonnal felvillanyozta a sportágba 2015-ben visszatért japánokat, és a következő céljuk már az, hogy 2006 után ismét Forma-1-es futamgyőzelmet ünnepelhessenek.

Erről Masashi Yamamoto, a Honda F1-es projektjének igazgatója nyilatkozott részletesen a motorsport.com hasábjain:

Számunkra ez egy nagyon fontos év, mert először dolgozhatunk egyszerre két csapattal is a hibrid-korszak kezdete óta. Adott egy jelenlegi szituáció, amiből megpróbáljuk kipréselni azt, hogy mi kell ahhoz, hogy nyerhessen a Honda. Reméljük, hogy ezt véghez tudjuk vinni, talán a nyár környékére.”

A Renault-ról Honda-motorokra váltó Red Bull három hétvégén rendelkezhető igazán jó esélyekkel a szezon első felében: Bahreinben – ahol tavaly Verstappen újdonsült csapattársa, Pierre Gasly negyedik lett a Toro Rosso-Hondával –, Monacóban – ahol utolsó Renault-motoros győzelmet aratta a Red Bull –, valamint a Magyar Nagydíjnak otthont adó Hungaroringen, ahová közvetlenül a nyári szünet kezdete előtt látogat el a mezőny.

A szezont megelőzően a Honda nem is bocsátkozott komolyabb célkitűzésekbe, ellenben a Red Bull-lal; a Milton Keynes-i istállónál öt győzelmet tűztek ki célul a 2019-es idényre.

„Arra törekszünk, hogy ne teljesítsük alul a várakozásainkat, hiszen az eredmény az, ami számít, és mindent az eredményben láthatunk. A versenyre mind a technológiának, mind a teljesítménynek össze kell állnia. Őszintén szólva, a motort illetően még nem értük el a Ferrari és a Mercedes szintjét, de célunk az, hogy megugorjuk a jelenlegi szintünket”

– tette hozzá Yamamoto.

ap-1yrdphed92111_news.jpg

A szakember kitért a Red Bull fiókcsapatára, a Toro Rossóra is: leszögezte, hogy nyilvánvalóan mások a célok a két csapatnál, de a Honda reményei szerint a faenzai gárda akár a középmezőny elejére is törhet:

„Mások a céljaink a két csapat esetében. A Red Bull egy topistálló, jó versenyzőkkel, jó irányítással és jó karosszériával, így a Hondának az a dolga, hogy mindehhez egy jó motorral járuljon hozzá. Ha ez sikerül, akkor a Red Bull győztessé válhat. Ami a Toro Rossót illeti, tavaly már megalapoztuk a velük folytatott kapcsolatunkat, és úgy gondoljuk, hogy jó úton vannak a javulás felé. Ez a folyamat viszont csak akkor lesz látványos, ha dobogós vagy ahhoz közeli helyezéseket tudunk felmutatni a Toro Rossóval.”

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1914717017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása