FE - ÚJ HELYSZÍNT ÉS ÚJ POLE POZÍCIÓST AVATOTT A FORMULA-E: ROWLAND INDULHAT AZ ÉLRŐL SANYÁBAN
Formula-E 2018/2019: Sanya ePrix - 1-2. szabadedzés, időmérő edzés

nissan_fe_sanya_shakedown_2.jpg

Felemásan alakult a Nissan e.dams számára a kínai hétvége, ugyanis Sebastien Buemi noha a leggyorsabbnak bizonyult az edzéseken, mind a második időmérő edzésen, mind az időmérőn autót tört – viszont Oliver Rowland első rajtelsőségét szerezte a bajnokságban, míg a bajnokság első öt helyezettjéből csak egy jutott be a Superpole-ba.

A sanyai program itthoni idő szerint az éjszaka kellős közepén vette kezdetét előbb az első, majd a második szabadedzéssel, amiket egytől-egyig a Nissan e.dams uralt. Az elsőn még Oliver Rowland diktálta a tempót 1:07.561-gyel az új pályán, de csak századokkal zárt a BMW-Andretti versenyzői, Antonio Félix da Costa és Alexander Sims előtt.

A másodikon viszont Sébastien Buemi tört az élre, de csak egy fallal való találkozást és egy szárnycserét követően – a svájci pilóta 1:07.288-as idejével egy tizedet adott Da Costának, viszont két tizeden belül végzett Rowland, Jerome d’Ambrosio (Mahindra Racing) és Jean-Éric Vergne (Techeetah) is.

Végeredmények: Első szabadedzés | Második szabadedzés

Az időmérő edzésen pedig akár az eső rajtsort is kibérelhette volna a Nissan e.dams, csakhogy a 3-as kanyar megint kifogott a 2015/2016-os idény bajnokán: ismét ütközött, így a Superpole-ban ötödikként rangsorolták, Alexander Sims előtt, akit a sebességváltó meghibásodása gátolt meg abban, hogy pályára gördüljön.

NISMO

Pics of our pole man Oliver Rowland at the #SanyaEPrix. Both Nissan e.dams cars in the top five. Nissan's best qualifying yet.

Viszont Oliver Rowland 1:07.945-ös idejével egy tizeddel utasította maga mögé Vergne-t, és szerezte meg pályafutása első pole pozícióját, míg harmadikként Antonio Félix da Costa – a portugál volt az egyedüli az egyéni összetett első öt helyezettjéből, aki az első hat rajtkocka valamelyikét meg tudta kaparintani, mellőle Daniel Abt várhatja a piros lámpák kialvását a negyedik helyről.

André Lotterer mindössze 13 ezreddel, de lecsúszott a továbbjutásról, így hetedik lett, a TOP-10-et d’Ambrosio és csapattársa, Pascal Wehrlein, valamint Lucas di Grassi tették teljessé. A bajnoki éllovas, Sam Bird csak a 16. helyen zárt az Envision Virgin Racing autójával.

Így a britnek kisebb csodára van szüksége ahhoz, hogy a szezon feléhez megérkezve ne veszítse el vezető pozícióját, ugyanis 1 pontos lemaradással követi őt d’Ambrosio, további 1 egységgel van lemaradva Di Grassi és Mortara, de még Da Costa és Robin Frijns (Virgin Racing) is lőtávolon belül vannak a maguk 7, illetve 11 pontos hátrányával.

A Sanya ePrix magyar idő szerint 8-kor rajtol el, a futamot élőben közvetíti az Eurosport 1.

Az időmérő edzés végeredménye:

 

null

null

Fotó: NISMO

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4514709973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása