TCR EU - ÚJABB EX-WTCR-ES FOLYTATJA EURÓPÁBAN

f6fe16315443066d4f21c36987dc0c75.jpg

Márkát, csapatot és szériát is váltott Mat’o Homola a 2019-es szezonra: a szlovák versenyző, akárcsak Denis Dupont vagy John Filippi, kiszorult a világkupa mezőnyéből, és a TCR Európa-kupában folytatja.

Az elmúlt két hétben Mat’o Homola szinte minden létező social media felületén azzal tartotta lázban a népet, hogy március 21-ére izgalmas bejelentést tartogat – így a mai nap fényderült arra, hogy a 24 esztendős pilóta a TCR Europe-ba igazolt, ahol a Target Competition negyedik (!!!) Hyundaiját fogja terelgetni, Dušan Borković és a két Bäckham-testvér, Andreas és Jessica csapattársaként.

Homola tavaly még a WTCR-ben versenyzett a DG Sport Compétition csapatával – amellyel 2017-ben a nemzetközi TCR-ben indult –, ám miután az év végeztével a Peugeot úgy döntött, hogy az idei évben már nem kíván abba pénzt ölni, hogy a világkupában fusson, a francia gyártóval együtt a belga csapat is távozott.

Meg kell hagyni, Homolának igencsak küzdelmes idénye volt: mindössze a 18. lett összetettben, egyetlen érdemi fénypontjának pedig a Vila Real-i futamgyőzelem bizonyult. Ezzel ő már a harmadik ex-WTCR-es, aki idén az Európa-kupa mezőnyét erősíti majd, Denis Dupont és John Filippi után, akik a Comtoyou Racing Audiját, illetve a Vuković Motorsport Renault-ját fogják vezetni.

Viszont a szlovák versenyző számára a legkevésbé sem lesz idegen az európai környezet, hiszen 2012 és 2015 között az ETCC állandó tagja volt, 2013-ban és 2014-ben pedig egészen az összetett-2. helyig meg sem állt.

Az elmúlt hetekben természetesen nem csak Homola, valamint a M1RA-s versenyzők bejelentésre került sor a TCR Europe-ban – a többiekben majd egy nagyobb összegző cikkben térünk ki, még a szezon kezdete előtt.

Fotó: Paulo Maria / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6614706868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása