FE - VISSZATÉR LONDONBA A FORMULA-E, NEM IS AKÁRHOGY

2-_l0u0567.jpg

Néhány év kihagyást követően, jövőre visszatér az Egyesült Királyságba az elektromos formulaautós széria, méghozzá egy részben fedett pályán.

Az első két szezonban London utcáin, a Battersea Parkban rendezték az idényzáró versenyeket – amik igencsak drámaira sikeredtek –, azonban a lakosság tiltakozása után nem volt maradása a Formula-E-nek. Az Egyesült Királyság fővárosa és a széria kapcsolatát illetően azonban a minap újabb fordulatot jelentették be, miszerint 2020 nyarán, július 25-26-án visszatér a London ePrix.

Igaz, nem a Battersea Parkban, hanem egy eddig a motorsportban talán még sosem látott formátumú pályán: a hatodik szezon utolsó két versenye ugyanis a pálya fedett, igen, fedett részén, az ExCeL rendezvényközpontban fog elrajtolni.

track_map_london_e-prix.jpg

Az új londoni pálya vonalvezetése.

Az óramutató járásával megegyező irányú aszfaltcsík 2,4 kilométer hosszú lesz és 23 kanyarban fog állni – habár a pályára még az FIA Motorsport Világtanácsnak is rá kell bólintania. Mindenesetre, ha az új londoni helyszín ezt az akadályt is sikeresen vette, akkor a szerződés értelmében ismét több éven át kötődni fog a Formula-E-hez.

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy a Formula-E és az elektromos versenyzés visszatér az Egyesült Királyságban, ugyanis bármelyik széria rendezne szívesen versenyt Londonban. Jó ideje már nekünk is ez volt a vágyunk, és örömmel tölt el minket, hogy sikerült új otthont találnunk az eseménynek. Az Egyesült Királyságban egyre csak nő a hozzáértő és szenvedélyes szurkolók száma” – kommentálta a hírt Alejandro Agag, a Formula-E ősatyja és vezérigazgatója. – „Reméljük, a nyári szezonban ez a verseny egy olyan eseményt jelent majd a londoniak számára, amelyre büszkék lesznek.”

Fotó: FIA Formula E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8714670877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2019.03.08. 22:02:40

Addigra az F1nek sok szempontból már ellenlábasa lesz

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása