F1 - RUSSELLT LENYŰGÖZTE A WILLIAMS CSAPATSZELLEME

dz3uerex0aa8t3n.jpg

A Forma-2-es széria regnáló bajnokaként a Forma-1-ben bemutatkozó George Russell elismerően nyilatkozott a Williamsről – a brit pilótát elragadtatta a grove-i együttesnél uralkodó munkamorál, így nem is töltötte el frusztráltsággal az, hogy több mint az első tesztsorozat felét lekéste a csapat.

Sok mindent lehet mondani a Williams előszezonjának alakulására, csak azt nem, hogy gördülékeny. Ugyanis a csapat 2019-es autójának, az FW42-esnek az építése csúszott, aminek következtében George Russell és Robert Kubica kettőse csak két és fél napnyi késéssel, szerda délután gördülhetett pályára. A hátralévő másfél napban a brit 40, a lengyel pedig 48 kört tudott belepakolni az autóba.

Azonban Russell leszögezte, hogy a késés nem frusztrálta őt, ellenben tisztelettel adózik a csapat iránt annak kitartása miatt.

„Eléggé bosszantó volt látni, hogy mindenki pályán van, ilyenkor pedig, mint versenyző, te is ki akarsz menni értelemszerűen. De az érzés gyorsan a múlté lett, mert megértettem, hogy mekkora munkát jelent minden egyes embernek megépíteni ezt az autót” – nyilatkozta a Crash.net hasábjain az újonc. – „Azonban a helyzet nem tett engem frusztrálttá, megértettem, hogy nem szándékosan kerültünk ebbe a helyzetbe.”

„A csapattagok a lelküket is kidolgozták, hogy minden a helyére kerüljön. Üdítő volt látni, és nagyon büszke vagyok a srácokra, akik nagyon sokat dolgoztak. 2:30-kor felkeltek [szerdán hajnalban – szerk.], hogy útrakész legyen az autó. Megtiszteltetésnek érzem, hogy része lehetek ennek a csapatnak” – folytatta mondandóját Russell.

„Nagyon fontos volt, hogy megtegyünk néhány kilométert, hogy legalább érzésünk legyen az autóról. Habár csak 11 érdemi kört futottam, elegendő volt arra, hogy megértsük, hogyan is állunk pillanatnyilag, továbbá azt, hogy min kell még dolgoznunk” – vélekedett a pályán töltött időről a GP3- és F2-bajnok.

A helyzetet illetően Russell csapattársa, a királykategóriába bő 8 év után visszatérő Robert Kubica is megszólalt, aki csak egyetérteni tudott a 21 éves pilóta gondolataival, és kiemelte, hogy a nehéz helyzet ellenére egészséges maradt a munkamorál a Williams háza táján.

„Jelen helyzetben azt gondolom, hogy jó a csapaton belüli morál, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy Ausztrália már nincs is olyan messze. Nem kellene megtörténnie, hogy teszteket hagyunk ki, de most ez a valóság. Azonban biztosra kell mennünk abban, hogy a lehető legjobb formába kerüljünk az első versenyekre, ami nem lesz könnyű, de majd meglátjuk, hogyan sikerül” – idézi a lengyelt az F1i.com.

Fotó: ROKiT Williams Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9414652487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása