F1 - ELÉGEDETT AZ ELSŐ HÉT UTÁN AZ ALFA ROMEÓVAL GIOVINAZZI

barcelona-t01-tuesday9-677689.jpg

Kimi Räikkönen csapattársa pozitívan nyilatkozott az autóról az első kollektív F1-es tesztet követően. Az olasz azt is elárulta, hogy az új helyzet – miszerint ő már főállású pilóta – új hozzáállást követel meg.

Antonio Giovinazzi idén Kimi Räikkönen csapattársa lesz az Alfa Romeónál a Forma-1-ben – az olasz szinte még újoncnak számít a legfelsőbb kategóriában, de csak szinte, mert korábban, a 2017-es szezon első két versenyén a Sauber felállásában helyettesítette a Bajnokok Tornáján megsérült Pascal Wehrleint.

A GP2 korábbi ezüstérmese kedden és csütörtökön vezethette az Alfa Romeo versenygépét, s noha előbbi napon egy ötödik, utóbbi pedig egy nyolcadik legjobb időt produkált, megtett kilométerek tekintetében igencsak jók a mutatói, ugyanis a 255 körével csak a Mercedes és a Ferrari versenyzői, valamint a Toro Rosso-debütáns Alexander Albon előzték meg.

Giovinazzi mindezek után elégedettségének adott hangot – szavait a GPToday.net idézte: „Elégedett vagyok a hét folyamán véghez vitt fejlődéssel, és a csapat is motivált. Újabb hét áll majd előttünk, ami folyamán arra fogunk fókuszálni, hogy még többet fejlődjünk és minél több mindent tudjunk meg az új autónkról.”

A 25 esztendős versenyző arra is kitért, hogy igencsak kényelmesen érzi magát az új autóban, továbbá elismerte, hogy előnyt jelenthet számára, hogy Räikkönen a csapattársa: „Számomra a tanárom, de egyúttal a viszonyítási alapom is lehet idén. A fontos az, hogy jól együtt tudjunk dolgozni, ugyanazt az irányt képviseljük az autóval kapcsolatosan, valamint az, hogy a legjobb eredményeket érjük el a csapat számára.”

„Ez már az én autóm lesz, én fogok a csapattal és a saját mérnökömmel együtt dolgozni. Természetesen az utóbbi két évben, amikor harmadik versenyző voltam, nem volt mindig könnyű egyik autóból a másikba átugrani, úgyhogy most élvezem a jelenlegi helyzetet. Úgy gondolom, hogy ez egy olyasvalami lesz, ami jól fog működni, és ez a fontos” – zárta mondandóját, utalva arra, hogy új hozzáállással fogja megközelíteni a dolgokat azt követően, hogy az elmúlt években rendre teszt- és tartalékversenyzői pozíciókat töltött be.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3414651751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása