FE - VERSENYZŐCSERE A DRAGONNÁL, ÚJABB EX-F1-ES DEBÜTÁL A FORMULA-E-BEN!

4-1017003883-lat-20181215-malk8092.jpg

A szezon negyedénél sor került a második pilótacserére a Formula-E ötödik szezonjában: a Dragon Racingnél a mexikói ePrix-től a korábbi Forma-1-es pilóta, Felipe Nasr lesz José Maria Lopez csapattársa. A brazil pilóta Maximilian Günther helyét veszi át a csapatban, de a német szerződése eleve csak három versenyre szólt.

Önmagában a Dragon Racing tegnapi bejelentése nem jelent meglepetést, ugyanis sajtóspekulációk alapján már egy ideje lehetett sejteni azt, hogy az amerikai együttesnél a Sauber F1-es csapatának korábbi versenyzője, Felipe Nasr váltja Maximilian Günthert José Maria Lopez, a háromszoros túraautó-világbajnok oldalán.

Nasr, az IMSA WeatherTech SportsCar Championship regnáló bajnoka eddig még nem vezethetett Formula-E-autót, bár a második szezonközi teszten, Marrakeshben közel volt hozzá, de végül nem gördült pályára.

Ami meg Günthert illeti, a Dragon elárulta vele kapcsolatban, hogy a szerződése alapvetően is csak az első három futamra volt érvényes, hogy a német kamatoztathassa azt a tudást, amire, mint a csapat teszt- és tartalékversenyzője, szert tett, továbbá megmutathassa képességeit.

2-1017002754-lat-20181213-dsc_3482.jpg

Bár az ifjú német egykor, a Forma-3-as Európa-bajnokság és a Forma-2 mezőnyében biztatóan muzsikált, az elektromos bajnokságban a szintjéhez képest alulteljesített. Még csak a pontszerzés sem jött össze neki, ráadásul Szaúd-Arábiában és Marokkóban is megtörte az autóját az időmérő edzésen. Igaz, Chilében hetedik lett a kvalifikáción, de a versenyen műszaki hiba miatt volt kénytelen kiállni, miközben a pontszerzők között haladt.

Azonban a bejelentés nem jelenti a két fél szakítását, a 21 éves német továbbra is a Dragon Racinggel fog dolgozni szimulátor-, teszt- és tartalékpilótaként.

„Maximilian egy figyelemreméltó fiatal pilóta. A velünk folytatott programja során valamennyi kihívással megbirkózott és számtalan órát áldozott arra a háttérben, hogy javítson a teljesítményünkön. Komoly hatással van a csapatunkra az életkorát meghaladó érettségével és professzionalizmusával” – nyilatkozta Jay Penske, az istálló tulajdonosa és csapatfőnöke.

felipe_nasr_f1_grand_prix_abu_dhabi_qualifying_6asidlafxgvx.jpg

„Örülök, hogy a mexikói ePrix-től a Dragon csapatának része lehetek. Egy ideje már a radaromon volt a sorozat, és úgy érzem, hogy ez egy olyan lehetőség, amely figyelmet érdemel. A Formula-E elindulása óta komoly lépéseket tett meg előre és most már egyértelműen utat mutat a jövő felé. A Dragon új Gen2-es autójával igencsak erősnek tűnik, én pedig úgy gondolom, hogy idáig a komplett csapat remek munkát végzett abból a szempontból, hogy megértse, mi a kulcsa a jó teljesítménynek, illetve azt, hogy miképpen kell kihozni a legjobb egy házi fejlesztésű csomagból” – mondta Nasr, aki a 2016-os F1-es szezonzáró óta először ülhet együléses autóba.

A brazilnak azonban várhatóan ki kell majd hagynia a római versenyt, ugyanis az ütközik az IMSA Long Beach-i futamával, s bár erről még konkrét utalást nem lehetett olvasni, de nem lenne meglepő, ha erre az egy futamra visszatérne a volán mögé Günther, aki a korábbi tweetjében megerősítette, hogy „hamarosan vissza fogok térni a GEOX Dragon autójába”.

„Örömömre szolgál, hogy üdvözölhetem Felipét a Dragon csapatában. Felipe hihetetlen ajánlásokkal, lelkes versenyzési intellektussal és siker iránti vággyal érkezik meg a csapathoz és egyúttal ebbe a bajnokságba. Ez a gondolkodásmód tökéletesen illeszkedik a Dragon folytatódó evolúciójába. Max, Felipe és José révén, azt hiszem, az egyik legerősebb felállással rendelkezünk a rajtrácson. Már várom a Felipével való közös munkát, hogy elérhessük a céljainkat” – kommentálta Nasr érkezésének hírét Penske.

Nasr csatlakozásának köszönhetően tízre nő azon versenyzők száma a Formula-E-ben, akik egykor a Forma-1-ben versenyeztek. A jelenlegi mezőnyből még Jerome d’Ambrosio, Sébastien Buemi, Lucas di Grassi, André Lotterer, Felipe Massa, Nelson Piquet Jr., Stoffel Vandoorne, Jean-Éric Vergne és Pascal Wehrlein fordult meg korábban a királykategóriában.

Fotó: Sam Bagnall, Sam Bloxham / LAT Images (FIA Formula E Media); Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7514626698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása