F1 - BEMUTATTA ELSŐ FORMA-1-ES AUTÓJÁT A RACING POINT

dzs3h-dw0ayamb3.jpg

Új főszponzorral és ebből adódóan némileg újított külsővel rukkolt elő a Force India hamvaiból feltámadt Racing Point, amely szerda délután, Torontóban kerített sort első F1-es autójának bemutatójára.

Nagy dobra verte bemutatóját a Racing Point, ugyanis a csapat még az adventi időszakban bejelentette, hogy február 13-án, közép-európai idő szerint 16 órától bonyolítják le a csapat- és autóbemutató eseményt. A bemutató időben el is kezdődött, azonban csak néhány nyilatkozat és cirka 20 perc után került le a lepel a Force India-utód első F1-es versenygépéről.

Sokak nagy megkönnyebbülésére a Rózsaszín Párduc maradt – a BWT révén –, azonban a színvilágban a rózsaszín és a fehér mellett immár az ezüst és a mélykék színek is szerepet kaptak. Ennek hátterében a csapat névadó támogatója, a SportPesa áll, amely egy online fogadóiroda, ami Afrikában, az Egyesült Királyságban és a Man-szigeteken üzemel.

A felek között 2+1 éves szerződés köttetett, aminek értelmében a vállalat idén 8, jövőre pedig 10 millió fonttal toldja meg a csapat büdzséjét, és amennyiben végbemegy a hosszabbítás, ez az összeg 2021-ben már 12 millió font lesz.

Érdekesség, hogy a Racing Point – amely Sergio Pérezzel és Lance Stroll-lal lesz ott idén a rajtrácson – a tél folyamán tett néhány kísérletet arra, hogy felvegye két korábbi F1-es csapat, a Lola és a Brabham valamelyikének nevét, ám mindkét esetben zátonyra futott, így maradt az eredeti név. Úgy tűnt, hogy ezt a gárda csapatfőnöke, Otmar Szafnauer annyira nem is bánta, legalábbis a nyilatkozata alapján.

„Elég sok időt foglalkoztunk a névvel. Racing Pointként kezdtük augusztusban, ám azóta egészen mostanáig zajlottak arról az egyeztetések, hogy mi legyen a csapat neve. Végül arra a konklúzióra jutottunk, hogy semmi baj sincs a Racing Point névvel, elvégre versenyzők [a versenyző angolul „racer”-t jelent – szerk.] vagyunk. Úgy voltunk vele, hogy használható ez a név, tegyük hát káprázatossá. Tulajdonítsunk neki múltat és örökséget” – mondta.

SportPesa Racing Point F1 Team on Twitter

The moment @SChecoPerez and @lance_stroll unveil the 2019 @SportPesa Racing Point car #MakeItCount #WeAreReady

A leleplezés pillanata.

Fotó: SportPesa Racing Point F1 Team / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5114625482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása