WTCR - HÁROM FUTAMGYŐZTES ÉS EGY ÚJONC: BEJELENTETTE 2019-ES KVARTETTJÉT AZ AUDI

a1813632_large.jpg

Idén is a Comtoyou Racing és a Leopard Racing fogják futtatni az Audikat a WTCR-ben, derült ki a német manufaktúra csütörtöki sajtóközleményéből, ahogyan az is, hogy a Volkswagenhez hasonlóan a négygyűrűsök is hoznak egy újoncot a TCR Germany-ból.

Az elmúlt hetekben mély csend övezte az Audi háza táját, azonban egy valamiben már biztosak lehettünk: mégpedig abban, hogy a tavalyi makaói záróhétvégét megelőzően megjelent sajtóspekulációk, melyek azt harsogták, hogy változatlan marad a németek felállása 2019-re, nem bizonyultak igaznak. Az egy dolog, hogy a manufaktúra habozás nélkül tagadott a hír kapcsán, de már csak azért is ki lehetett zárni annak 100%-os hitelességét józan paraszti ésszel, mert az azóta megjelent szabályváltozások értelmében már nem is lenne lehetséges hat Audit indítani.

Csütörtökön délelőtt pedig az Audi sajtóközlemény formájában tájékoztatta a nagyérdeműt arról, hogy a márka négy autóját a Comtoyou Racing színeiben Frédéric Vervisch és Niels Langeveld, a Leopard Racinget képviselve pedig a 2018-as pilóták, Jean-Karl Vernay és Gordon Shedden fogják vezetni.

0875001.jpg

„Úgy döntöttünk, hogy programunk egy újabb sikeres versenyzőjét tesszük az Audi Sport csapatának részévé. Niels Langeveld az elmúlt két évben folyamatosan jó teljesítményre volt képes az ADAC TCR Germany-ben, lenyűgözött minket” – fogalmazott Chris Reinke, az Audi Sport Customer Racing feje.

Langeveld nevét 2016-ban ismerhettük meg nemzetközi szinten, amikor is a Volkswagen Csoport képviseletében megnyerte a SEAT León Európa-kupát. Egy évvel később ötödikként zárta a német TCR-t, tavaly pedig két győzelemmel az összetett lista harmadik helyén végzett.

A 30 éves holland pilóta rutinos csapattársat kap Frédéric Vervisch személyében, aki a tavalyi évet a világkupán hét pódiummal, köztük egy makaói győzelemmel zárta, az elmúlt hetekben pedig világkörüli útját kísérhettük figyelemmel, ugyanis három legendás endurance-versenyen is rajthoz állt a német márka színeiben: a dubai és a daytonai 24 óráson, valamint a bathursti 12 órás versenyen.

a1812969_large.jpg

A Leopard-csapatnál pedig marad a Vernay-Shedden kettős. Vernay tavaly kettős programot teljesített a csapattal, a WTCR mellett a TCR Európa-kupa versenyein is rendre rajthoz állt: előbbiben ötödikként, utóbbiban másodikként rangsorolták a pontversenyben, mindezt négy, illetve három győzelem kíséretében. A háromszoros brit túraautó-bajnok Shedden pedig tavaly mutatkozott be a nemzetközi túraautózásban – a 39 éves skót egy pole-lal, egy győzelemmel és egy 3. hellyel a bajnoki összetett 13. helyéig jutott.

FIA WTCR / Oscaro

Rookie Niels Langeveld Racing promoted to Audi-powered FIA WTCR / Oscaro! � Langeveld will join Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay Officiel and Frédéric Vervisch as an Audi Sport customer...

Így fest a 2019-es WTCR-mezőny az eddigi hivatalos bejelentések alapján:

  • Comtoyou Racing (Audi): Niels Langeveld, Frédéric Vervisch
  • Cyan Racing (Lynk & Co): Thed Björk, Yann Ehrlacher, Yvan Muller, Andy Priaulx
  • Leopard Racing Team (Audi): Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay
  • Team Mulsanne (Alfa Romeo): Kevin Ceccon, Ma Qing Hua
  • Sébastien Loeb Racing (Volkswagen): Mehdi Bennani, Rob Huff, Johan Kristoffersson, Benjamin Leuchter
  • Hyundai Motorsport (Hyundai): Nick Catsburg, Augusto Farfus, Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini

Fotó: Audi Motorsport Communications, DPPI (FIA WTCR Media), ADAC TCR Germany Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7214612958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása