WRC - 2022-TŐL A RALI-VB IS HIBRID VAGY ELEKTROMOS HAJTÁSRA VÁLTHAT

15542_monte-gallery-2018_922_896x504.jpg

Három év múlva új korszak kezdődhet a WRC-ben.

Az FIA elnökét, Jean Todtot egy ideje már frusztrálja, hogy a ralivilágbajnokság egyáltalán nem nyitott a hibrid, valamint az elektromos technológiára. Azonban ez hamarosan változhat, ugyanis minden jel arra mutat, hogy 2022-től ebben a tekintetben új érába lép a WRC.

„Teljes mértékben támogatom, hogy a rali világában felfigyeljenek a motorizáció fejlődésére, ugyanis számomra nagy frusztrációt jelent az, hogy nem látom azt, hogy ez a szakág még nem kötelezte el magát semmilyen új technológia iránt, mint amilyen például a hibrid hajtás. Ennek oka az, hogy a gyártók nem akarják” – kezdte gondolatait Todt.

„Számomra ez abszolút érthetetlen, ugyanis amikor motorshow-ra látogatok el, legyen az Frankfurtban, Párizsban, Kínában, Japánban vagy Genfben, rendre csak új technológiákkal találkozom. Frusztráló azt látni, hogy egy FIA-világbajnokságban nem vevők rá. Most azonban a manufaktúrák azt mondják, hogy szükség lenne arra, hogy hibrid technológiára váltsunk. Az FIA technikai szakembere a gyártókkal együttműködve azon dolgozik, hogy 2022-ben ez megtörténjen. Csak azért nem került erre sor korábban, mert a manufaktúrák elzárkóztak tőle” – folytatta a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke.

Yves Matton, az FIA raliigazgatója hozzátette, hogy még 2019-ben közzéteszik a következő érára vonatkozó regulákat, hogy a gyártóknak legyen elegendő idejük felkészülni a radikális váltásra.

Fotó: wrc.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2214606506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása